« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Specijalna tehnika obrane

Prstom u oko otjerala aligatora

Diane Blackwood šetala je psa na obalama jezera Sawgrass kada je primijetila nekakvo komešanje u vodi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (FWC)
Više o

napad

,

jezero

,

aligator

,

žena

˝Stajala sam pod drvetom u hladu, a moj pas je bio blizu vode kada sam primijetila komešanje. Znala sam da se radi o aligatoru stoga sam pozvala psa i odlučila pobjeći. No baš u tom trenutku poskliznula sam se i pala s nasipa, a pas je pobjegao˝ prisjeća se Diane.

Aligator ju je promašio prilikom prvog napada, međutim nije olako odustao. Drugi put ju je uspio zgrabiti. ˝Taman kad sam pomislila da sam se ipak izvukla, uhvatio me za list˝. Također ju je ugrizao za ruku kako je pokušavala osloboditi nogu iz njegovih čeljusti.

˝Pokušala sam ga lupiti u oči, a jednom kad mi je to uspjelo, aligator je popustio i vratio se natrag u vodu˝ dodaje Blackwood koja se zatim odvezla u bolnicu. Tvrdi kako se nakon svega osjeća dobro, premda ju noga još uvijek boli. Životinja je ubrzo uhvaćena i uspavana.

Diane navodi da je razmišljala o kupovini kuće u blizini parka na dan kad ju je reptil napao. ˝Čula sam da je to jedini aligator u jezeru koji ne boji ljudi. Što je prilično dobra naznaka da ih ljudi hrane˝. Stručnjaci iz Floridskog saveza za očuvanje riba i divljih životinja smatraju da je kombinacija aligatorovog kontakta s ljudima kao i pas u blizini vode uzrok napada.

28.09.2009. 18:25:23
Novi komentar
nužno
nužno