« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
PROSVJEDI

Prosvjednicima na trgu Tahrir pridružio se i Sean Penn

Po izvješćima lokalnih medija, Penn je nosio egipatsku zastavu i bio u povorci s egipatskim glumcem Halidom el-Nabauijem

Fotografija vijesti
Više o

Sean Penn

,

Kairo

,

Tahrir trg

Tisućama egipatskih prosvjednika i aktivista koji od vojnih vlastodržaca traže ubrzanje procesa predaje vlasti civilnim tijelima te ukidanje zakona o izvanrednom stanju pridružio se i američki glumac Sean Penn, koji je došao na središnji trg u Kairu, piše Hina.

Po izvješćima lokalnih medija, Penn je nosio egipatsku zastavu i bio u povorci s egipatskim glumcem Halidom el-Nabauijem.

"Svijet je nadahnut pozivom za slobodom koji su uputili hrabri sudionici egipatske revolucije", rekao je Penn čije riječi prenosi dnevni list Al-Ahram. "Jasno je da se sve ne može dovršiti preko noći. Još se uvijek treba boriti, tu su i pitanja vezana uz ustav i prijenos vlasti s vojske na narod", dodao je.

Nabawi je kazao da je poznatog oskarovca pozvao u posjet kako bi pokazao da je Egipat, usprkos revoluciji, sigurno mjesto.

Egipatsko vojno vijeće objavilo je nedavno da će parlamentarni izbori početi 28. studenoga mješovitim sustavom proporcionalnog predstavljanja i pojedinačnih lista. Mnoge političke skupine strahuju da će takav sustav omogućiti mnogim Mubarakovim pristašama povratak na položaje.

30.09.2011. 20:26:00
Novi komentar
nužno
nužno