« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
ANTI-TRUMP

Prosvjednici blokiraju aerodrome u SAD

Građani tradicionalno imigrantske supersile svijeta, čiji je zaštitni znak Kip slobode uzvratili su šovinističkoj i licemjernoj zabrani dolaska muslimana u SAD, koju je izdao njihov novoizabrani predsjednik Donald Trump

Tisuće prosvjednika na aerodromima širom SAD
Tisuće prosvjednika na aerodromima širom SAD (Twitter)
Više o

SAD

,

prosvjedi

,

aerodromi

Tisuće prosvjednika okupirale su u subotu neke od najvećih aerodroma u SAD-u, s kojih nam pristižu impresivne fotografije i snimke. Sinkronizirani prosvjedi odvijali su se u New Yorku, Chicagu, Los Angelesu, Washingtonu, a pridružili su im se i taksisti koji su štrajkali.

Građani tradicionalno imigrantske supersile svijeta, čiji je zaštitni znak Kip slobode, s porukom dobrodošlice upravo gladnima i siromašnima, onima koji bježe od ratova, uzvratili su šovinističkoj i licemjernoj zabrani dolaska muslimana u SAD, koju je izdao njihov novoizabrani predsjednik Donald Trump.

Licemjernoj, upravo zato što partneri SAD-a u muslimanskom svijetu, poput ratoborne Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, nisu među zemljama iz koje se zabranjuje imigracija. S druge strane zabrana se odnosi na zemlje odakle su ljudi prinuđeni na bijeg zbog spašavanja golog života, poput Sirije, Libije, Iraka, Sudana, Somalije i Jemena, kojima je Trump pridružio i Iran.

Prosvjednici su satima energično vikali: "Nećemo zabranu,  nećemo strah, izbjeglice su ovdje dobrodošle!"

Pozivaju na ujedinjenje protiv monstruozne politike Donalda Trumpa koja razdvaja obitelji i ostavlja nezaštićenima one koji su u najvećoj opasnosti. Prosvjedovali su protiv policijske države, a čulo se i: "Protiv Trumpa, protiv Ku Klux Klana i fašističkog SAD-a!"

Društvene mreže preplavljene su zahvalama prosvjednicima, a oporbeni lider Velike Britanije, laburist Jeremy Corbyn pozvao je na zabranu ulaska u Veliku Britaniju Donaldu Trumpu dok ne odustane od ove skandalozne odluke. Premijerka te zemlje, konzervativka Theresa May, pak, nije se izjasnila protiv zabrane ulaska nekim muslimanima u SAD.

29.01.2017. 14:15:00
Novi komentar
nužno
nužno