« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ZAGREBAČKIM ULICAMA

Prosvjeduje se zbog početka radova u Varšavskoj

POGLEDAJTE GALERIJU - Okruženi zaštitarima i policijom okupljeni mirno prosvjeduju, veliki prosvjed najavljen je za sutra

Varšavska prosvjedi
Varšavska prosvjedi (Saša Zinaja/MM)
Više o

Zagreb

,

prosvjed

,

Pravo na grad

,

Zelena akcija

,

Horvatinčić

,

Varšavska

,

varšavska prosvjed

,

kuhača

Tridesetak prosvjednika iz udruga Zelena akcija i Pravo na grad okupilo se ispred zaštitne ograde na uglu Varšavske i Gundulićeve ulice te transparentom pozivaju na veliki javni prosvjed koji će se održati u utorak u 18h.

S druge strane ceste nekoliko prosvjednika drži transparent s natpisom "Potrubi za Varšavsku" na koji vozači u prolazu reagiraju i trube.

Za danas u 12 sati najavljena je konferencija za novinare te akcija prosvjednika okupljenih u Živi zid.

Zaštitna ograda postavljena je jutros kako bi mogli početi Horvatinčićevi radovi u pješačkoj zoni u Varšavskoj ulici. Radnici su uklonili sve klupe, pet stabala još uvijek stoji, no očekuje se da će tijekom dana biti posječena.

Ograda je napravljena izuzetno solidno, s unutrašnje strane postavljena je dodatna zaštita i učvršćenja čeličnim profilima, tako da ne postoji mogućnost rušenja.

Udruge Zelena akcija i pravo na grad žele spriječiti Hoto grupu (predsjednik Uprave Tomo Horvatinčić) koja namjerava protupravno rekonstruirati Varšavsku ulicu i tamo napraviti ulaz u podzemnu garažu u sklopu projekta Cvjetni prolaz.

Ulazno-izlazna rampa bit će duga 28 metara a široka 7,50 metara, što je površine od ukupno 210 metara kvadratnih. Unutar zone zahvata nalazi se pet postojećih stabala trnovca, a novim rješenjem oni se zamijenjuju sadnjom tri istovrsna stabla s istočne strane rampe.

Obodno uz rampu ugradit će se ograda visine 1,20 metara uz koju će se posaditi gusti sklop bršljana, koji će prekriti zaštitnu ogradu i djelomično potporne zidove rampe.

U okviru izgradnje ulazno-izlazne rampe izgradit će se novi kolektor dužine 94,90 metara, novi vodovod dužine 92,40 metara, novi plinovod dužine 96,90 metara, te nova trafostanica.

Javna rasvjeta ostaje ista i to tako da se sa sjeverne strane vraća na iste pozicije, dok se sa južne strane, zbog užeg koridora hodnika, pomiče na jug, ali s istim brojem rasvjetnih tijela.


17.05.2010. 10:27:39
Novi komentar
nužno
nužno