« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
MARIBOR

Prosvjedi se nastavljaju unatoč ostavci Kanglera

Odlazak niz godina vrlo utjecajnog mariborskog političara i bivšeg člana parlamenta možda je samo početak domino-učinka od kojeg strahuju i mnogi drugi pripadnici elite

Mariborčani su se svog riješili ...
Mariborčani su se svog riješili ... (Arhiva)
Više o

prosvjedi

,

Maribor

,

Franc Kangler

,

Facebook prosvjedi

Političko vrenje na slovenskim ulicama nastavit će se bez obzira na jučerašnju ostavku mariborskog gradonačelnika Franca Kanglera, navode u petak slovenski mediji.

Manji prosvjedni skupovi protiv lokalnih i državnih "političkih i gospodarskih elita" održani su u četvrtak u Kranju i Kopru, za danas popodne najavljeni su opet u Ljubljani i nekim drugim gradovima.

Za idući petak Facebook skupine najavljuju "četvrti mariborski ustanak" sa zahtjevom da se raspusti prije dvije godine izabrano općinsko vodstvo i novi izbori za gradsku vladu održe zajedno s izborima za Kanglerova nasljednika, te da Kangler dade i ostavku na članstvo u državnom vijeću.

Odlazak niz godina vrlo utjecajnog mariborskog političara i bivšeg člana parlamenta možda je samo početak domino-učinka od kojeg strahuju i mnogi drugi pripadnici elite koji odmah nakon izbora zaborave na birače i posvećuju se političkoj trgovini, navodi u petak u komentaru ljubljansko "Delo", najavljujući da će se "Facebook prosvjedi" nastaviti idućih tjedana.

 

07.12.2012. 11:23:02
Novi komentar
nužno
nužno