« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
INSTITUCIJE I DALJE ŠUTE

Prosvjed zbog premještanja carinske ispostave

Zahtjeva se ukidanje odluke o preseljenju carine iz Sjeverne luke u Dugopolje.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Paun Paunović, CROPIX)
Više o

Split

,

prosvjed

,

Dugopolje

,

carinska uprava

,

Luka d.d.

,

Sjeverna luka

,

carinarnica

Radnici Luke d.d. iz Splita te mali otpremnici i prijevoznici nastavili su danas trotjedni prosvjed zbog odluke o premještanju carinske ispostave iz Sjeverne luke u Dugopolje, a u prosvjedu splitskim ulicama pridružili su im se i članovi Udruge cestovnih prijevoznika u 50-ak kamiona i tegljača.

Jednosatnom vožnjom prilazima gradu, ne želeći ovaj put blokirati samo središte, tražili su još jedanput od mjerodavnih i Carinske uprave da prihvate njihove zahtjeve i ukinu odluku po kojoj su sve granične carinske ispostave robu za carinjenje dužne uputiti na carinsku ispostavu Dugopolje.

Predstavnica radnika Luke d.d. Ljiljana Kuzmanić najavila je da će od 2. ožujka, sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi, prosvjedovati svi radnici sa svom tehničkom opremom.

U međuvremenu će nastaviti prosvjede osobnim vozilima "uobičajenom" rutom u 13 sati od Sjeverne luke, preko Carinarnice, do sjedišta županijskih i gradskih vlasti i natrag.

Kuzmanić je još jedanput upozorila da sve mjerodavne institucije već tri tjedna šute i ne odgovaraju na njihove optužbe da se carina seli u Dugopolje na privatno zemljište kako bi određene osobe za to dobile novac.

Lučki radnici ponovno su poslali pismo premijeru Ivi Sanaderu i potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor moleći ih utječu na državnog tajnika Mladena Barišića da poništi odluku o preseljenju carine i da gospodarskim subjektima dopusti da sami slobodno izaberu mjesto carinjenja. (hina/metro-portal)

16.02.2009. 19:55:14
Novi komentar
nužno
nužno