« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BOŽIDAR KALMETA:

Prosvjed 7. travnja u Rijeci nije potreban, može samo štetiti

POGLEDAJTE VIDEO - Kalmeta kaže kako je za brodogradilište 3. maj zainteresirano četvoro ozbiljnih ponuđača, pa bi prosvjed mogao smetati

(Sandra Šimunović/Cropix/Infopunkt)
Više o

GSV

,

Gospodarsko-socijalno vijeće

,

brodogradilišta

,

Božidar Kalmeta

,

3. maj

,

Damir Jakuš

,

sindikati prosvjed

Prosvjed koji je Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) najavio za 7. travnja u Rijeci može samo štetiti privatizaciji hrvatskih brodogradilišta, pa Vlada smatra da taj prosvjed nije potreban, izjavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta nakon današnje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV).

Kalmeta je podsjetio da se 19. travnja otvaraju ponude za kupnju brodogradilišta, dodavši kako po riječima ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Đure Popijača ovoga puta ima vrlo ozbiljnih ponuda.

Za brodogradilište 3. maj dokumentaciju je preuzelo četvoro ozbiljnih potencijalnih ponuđača tako da prosvjed koji iniciraju upravo radnici 3. maja može zasmtati eventualnim ozbiljnim kupcima, ustvrdio je Kalmeta podsjetivši da je Vlada samo ove godine dala 3. maju jamstva u iznosu od 55 milijuna dolara.

Predstavnik sindikata u GSV-u Damir Jakuš napomenuo je da predsjednica SSSH-a Ana Knežević dosad nije s čelnicima ostalih sindikata razgovarala o zajedničkim prosvjedima i općem štrajku koje je najavila na jučerašnjoj konferenciji za novinare. ''Rekla je da ni u vodstvu SSSH-a još nisu odlučili o tim pitanjima, a kada donesu odluke svakako će nas pozvati'', kaže Jakuš.

Na sjednici GSV-a prihvaćeno je osnivanje dva Sektorska vijeća, za tekstil, obuću, kožu i gumu, te za drvno-prerađivačku industriju, čije je osnivanje dosad blokirao SSSH tražeći da u tome ne sudjeluju središnjice nego samo granski sindikati.

Provedena je i uobičajena rotacija na čelu te institucije, tako da je od danas novi predsjednik GSV-a Božidar Kalmeta, a dopredsjednici su Damir Kuštrak (poslodavci) i Zdenko Mučnjak (sindikati). (hina/metro-portal)

31.03.2010. 15:24:57
Novi komentar
nužno
nužno