« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina
ZANIMLJIVO

Prosječan igrač video igara ima čak 37 godina

Kupici su u prosjeku još stariji, 41 godinu, ali to se lako tumači podatkom da roditelji kupuju video igre svojoj djeci

Fotografija vijesti
Više o

video igre

BBC je objavio zanimljivu vijest da prema istraživanju udruženja Entertainment Software (ESA) prosječna dob igrača videoigara iznosi 37 godina, dok je prosječna dob kupca videoigara 41 godinu.

Uobičajeno je bilo povezivati video igre s pretežno dječacima u teenagerskim godinama koji ne izlaze iz svojih soba po cijeli dan i ne ispuštaju joysticke iz ruku, ali ovo istraživanje je pokazalo da je prosječni "gamer" osoba u ozbiljnijim godinama.

Naime, ESA je objavila da 45 posto roditelja igra videoigre sa svojom djecom makar jednom tjedno. Ove brojke idu u korist globalnoj industriji videoigara koja je zabilježila veliki rast prodaje, ali je pod pritiskom što je sve više videoigara namijenjeno starijim igračima. 

Američka Federalna komisija za trgovinu objavila je da je 13 posto maloljetnika uspjelo kupiti videoigre namijenjene za odrasle, dok je 38 posto uspjelo kupiti filmove za odrasle.

ESA je objavila i ohrabrujuć podatak da je devet od deset roditelja svjesno sadržaja igara koje kupuju i da je 91 posto njih uključeno u odlučivanje o kupovini. 

12.06.2011. 14:25:48
Novi komentar
nužno
nužno