« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
IVICA OSIM

Prosinečki u Zvezdi je početak novog ujedinjenja bivših republika

U razgovoru za "Press" Ivica Osim ukazuje kako nogomet u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini može napredovati samo formiranjem regionalne lige

Osim smatra kako Prosinečki u Zvezdi nema što izgubiti
Osim smatra kako Prosinečki u Zvezdi nema što izgubiti (Cropix)
Više o

ivica osim

,

Crvena Zvezda

,

Robert Prosinečki

Nogometni stručnjak i bivši izbornik reprezentacije Jugoslavije Ivica Osim ocijenio je za beogradski dnevni list "Press" kako je dolazak Roberta Prosinečkog u beogradsku Crvenu zvezdu najava nogometnog ujedinjenja republika nekadašnje Jugoslavije, kao i da bi u bližoj budućnosti UEFA morala dodjeliti organiziranje Europskog prvenstva Srbiji i Hrvatskoj, jer iz tih država potiče veliki broj kvalitetnih igrača.

"Ne trebamo se više baviti politikom nego samo ekonomijom. Tužan sam jer se u ostalim sportovima nešto događa, formiraju se regionalne lige, a nogomet spava. Pa ne može nam regionalna liga pasti s neba, netko mora pogurati taj projekt, a ja tvrdim da je to jedini spas", kazao je Osim. Dodao je kako je gledao neke utakmice srbijanskog i hrvatskog prvenstva i vidio "prazne stadione koje samo što ne sruši vjetar, loptu koja je stalno u zraku", te je istaknuo kako "to nije ono što nam je potrebno".

Umjesto toga bi se, kako kaže, primjerice mogle vidjeti pune tribine u Maksimiru, uživati u konkurenciji i stvaranju igrača. "A i sigurnosni rizik može se rješiti. Sad bar postoji tehnologija, objaviš slike huligana koji ne mogu na stadion i problem je riješen", smatra Osim. On je izrazio uvjerenost da je dolazak Prosinečkog u Crvenu zvezdu najava nogometnog ujedinjenja republika nekadašnje države, te je ocijenio kako dolaskom na "Marakanu" Prosinečki nema što izgubiti.

"Mnogo priča sam čuo o tome da je Robi preuzeo veliki rizik. Međutim, rizik je nešto drugo, kada sa prozora uskočite u vodu punu morskih pasa. Robi nije budala, igrao je u tom klubu i zna da Zvezdino ime otvara sva moguća vrata. To je klub s velikom logistikom, tako da Prosinečki nema šta izgubiti", izjavio je bivši jugoslavenski izbornik.

Upitan koliko je realno da se obistine riječi portugalskog veleposlanika Beogradu, koji je nedavno izjavio da bi Srbija i Hrvatska zajedničkim snagama mogle organizirati Europsko prvenstvo 2020. godine, Osim je rekao kako bi UEFA na taj način napravila kompenzaciju, jer se posljednjih godina u Srbiji i Hrvatskoj pojavilo mnogo vrhunskih igrača koji brane boje najvećih europskih klubova. "Oni bi samo vratili dug, napravili stadione i omogućili navijačima da uživaju u spektaklima", zaključio je Osim. (hina/metro-portal)

28.12.2010. 14:22:08
Novi komentar
nužno
nužno