« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
BEZUSPJEŠAN IZBOR

Propao izbor ravnatelja HRT-a, slijedi novi natječaj

Do novog pokušaja izbora dužnost ravnatelja će nastaviti obnašati Josip Popovac

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Franjo Maletić

,

Programsko vijeće HRT-a

,

glavni ravnatelj HRT-a

,

Josip Popovac

,

Ivanka Lučev

,

Veljko Jančić

,

Damir Novinić

,

izbor ravnatelja

Programsko vijeće HRT-a nije danas izabralo novog glavnog ravnatelja javne radiotelevizije jer nitko od 15 kandidata nije dobio potreban broj glasova.

Za imenovanje je bila potrebna dvotrećinska većina, to jest osam glasova članova vijeća.

Nakon prvog kruga tajnog glasovanja, od 15 kandidata u igri su ostali Veljko Jančić koji je dobio četiri glasa, Damir Novinić za kojega su glasovala tri vijećnika, Ivanka Lučev s dva glasa te Franjo Maletić s jednim glasom.

U završnicu su, nakon dodatna dva kruga glasovanja u kojima su ispadali kandidati s najmanjim brojem glasova, ušli Jančić i Novinić.

Potom je Jančić dobio pet glasova, a Novinić četiri, dok je jedan listić bio nevažeći. Tada se pristupilo izjašnjavanju samo o Jančiću, koordinatoru u emisiji HTV-a "Hrvatska uživo", za kojega je na kraju glasovalo šest vijećnika, a četiri su bila protiv.

Nakon neuspješnog izbora raspisat će se novi javni natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a, a do tada će tu dužnost nastaviti obnašati Josip Popovac koji je lani u prosincu imenovan vršiteljem dužnosti, nakon razrješenja Vanje Sutlića. Privremeni ravnatelj može voditi HRT najdulje šest mjeseci. (hina/metro-portal)

10.02.2010. 11:31:03
Novi komentar
nužno
nužno