« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
MJERE ZA SPAS

Propalo prihvaćanje EFSF-a u prvom glasovanju u Slovačkoj

Slovačka je posljednja zemlja eurozone koja još nije prihvatila jačanje EFSF-a, budući da je vladina koalicija snažno podijeljena oko tog pitanja

Više o

Europska unija

,

eurozona

,

financijska kriza

,

kriza eurozone

,

Europski fond za financijsku stabilnost

,

EFSF

Unatoč tomu što glasovanje o povjerenju vladi u slovačkom parlamentu u vezi plana snaženja europskog kriznog fonda (EFSF) nije prošlo, analitičari se nadaju da će paket promjena ipak proći u drugom glasovanju, budući da je premijerka na odlasku rekla kako će tražiti i pomoć oporbe, prenosi Hina.

Rezultat je očekivan jer je manji partner u vladajućoj koaliciji rekao da će se suzdržati u glasovanju. Ostalih 16 zemalja euro zone već je ratificiralo plan kojim se daju veće ovlasti Europskom fondu za financijsku stabilnost (EFSF).

Glavna slovačka oporbena stranka, lijevi SMER, je rekao da će biti spreman razgovarati o potpori EFSF-u nakon što vlada padne.

Slovačka je posljednja zemlja eurozone koja još nije prihvatila jačanje EFSF-a. Vladina koalicija podijeljena je oko tog pitanja, a premijerka Iveta Radičova u utorak je kazala svojim koalicijskim partnerima da će glasovanje o budućnosti Slovačke u Europi pretvoriti i u glasovanje o povjerenju vladi.

12.10.2011. 08:14:00
Novi komentar
nužno
nužno