« Iza ogledala
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
COOL

Pronađena najranija slika Isusa Krista

Grobnica je pronađena na mjestu gdje je stajao egipatski grad Oxyrhynchus, a arheolozi su imali težak zadatak micanja više od 45 tona kamenja kako bi ušli u nju

Ovo je bio Isus?
Ovo je bio Isus? (University of Barcelona)
Više o

Egipat

,

Jordan

,

Isus Krist

,

najranija slika

Isus Krist spada među najveće povijesne kontroverze, kako svojim djelom, tako i samim svojim postojanjem koje se stalno osporava. Sliku Isusa Krista svi imamo negdje zapamćenu, prema raznim impresijama umjetnika, a Španjolci tvrde da su pronašli jednu od najstarijih slika u povijesti.

Misteriozna egipatska grobnica iz šestog ili sedmog stoljeća između ostalih slika sadrži i jednu na kojoj je naslikan mladić kovrčave kose koji daje blagoslov.

Voditelj istraživačkog tima sa Sveučilišta Barcelona duboko je uvjeren da se radi o jednoj od najranijih slika Isusa Krista, a sama je grobnica, prema mišljenju stručnjaka, posljednje počivalište jednog poznatog pisca i određenog broja svećenika. 

Grobnica je pronađena na mjestu gdje je stajao egipatski grad Oxyrhynchus, a arheolozi su imali težak zadatak micanja više od 45 tona kamenja kako bi ušli u nju. Zapisi koji su pronađeni na slici još uvijek nisu prevedeni.

30.04.2014. 11:24:00
Novi komentar
nužno
nužno