« Život
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
AMOREX

Pronađen lijek za slomljeno srce

Barem jednom ste osjetili bol u prsima, neugodan osjećaj u želucu, krvave oči i neprestanu tugu - da, svi smo patili zbog slomljenog srca

Fotografija vijesti
Više o

lijek

,

ljubavni jadi

,

slomljeno srce

,

amorex

Prođu tjedni, mjeseci, godine, a neki zapravo nikad ne prebole voljenog, a izgubljenog partnera. No slomljenim srcima sada je kraj, jer je austrijska farmaceutska kompanija stvorila lijek protiv takozvanog "romantičnog stresa" koji navodno ublažava ljubavne boli.

Bol zbog prekida u nekim slučajevima ide toliko daleko da se priča o tzv. "sindromu slomljenog srca" - promjenama u srčanom mišiću koje nastaju zbog jakog emocionalnog pritiska. Ako i ne patite u tolikoj količini, bol koju osjećamo zbog neuzvraćene i tragične ljubavi, dovoljan je teret da nam život pretvori u pakao. A najgore u svemu tome je što lijek ne postoji, osim vremena. Ipak, talijanski istraživački tim sa Sveučilišta Pavia odlučilo je testirati lijek "Amorex" koji se može dobiti i bez recepta u ljekarni. Vjerovali ili ne, znanstvenici su došli do zaključka kako je slomljeno srce izlječivo.

Tijekom šest tjedana istraživanja, ekipa pod vodstvom doktora Enca Emanuelea ispitanicima koji pate od ljubavne boli davala je novi lijek koji se bazira na prirodnim sastojcima. Ispitanici su se na početku, u sredini i na kraju istraživanja morali podvrgnuti psihološkom testiranju i analizi krvi. Svi ispitanici su pokazali vidljivo poboljšanje raspoloženja, a čak su i krvni nalazi pokazali veći prostotak serotonina, tj. hormona sreće.

03.03.2011. 16:55:00
Novi komentar
nužno
nužno