« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
HAK

Prometne gužve prema moru

Smjena turista i vikendaši ponovno su napunili ceste prema jugu, očekuju se prometne gužve a HAK poziva na strpljenje

Guzve
Guzve (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

prometne gužve

,

HAK

,

stanje na cestama

,

naplata Lučko

Na glavnim cestovnim pravcima promet je pojačan, osobito na autocestama A1, gdje se u smjeru juga vozi otežano i u koloni, A2 Zagreb-Macelj i A4, Zagreb-Goričan. Gužve se očekuju prema naplati Lučko iz smjera Jankomira i Buzina, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Tijekom dana zastoji su mogući u blizini turističkih središta na Jadranu i u Istri, u blizini trajektnih luka i pristaništa, kao i na dionicama na kojima su u tijeku radovi u unutrašnjosti.

Na dodatni oprez HAK poziva vozače zbog magle u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru. Na autocesti A1, između Zagreba i Karlovc a vidljivost je mjestimice smanjena na 100 do 150 m, a magle ima i od tunela Mala Kapela do Gospića. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, vidljivost je smanjena od tunela Tuhobić do čvora Delnice, a na A3 Bregana-Lipovac, od Ivanje Reke do Novske.

Povodom blagdana Velike Gospe, za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će zabranjen promet na važnijim državnim cestama danas od 4 do 14 sati te u nedjelju, na sam blagdana, od 14 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama, kao niti na Ličkoj magistrali (D1).

Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 1, od Karlovačke ulice do spojne ceste sa Jadranskom avenijom (Puškarićeva ulica). Obilazak je Jadranskom avenijom i preko čvora Lučko.

U Zagrebu se otežano vozi Slavonskom avenijom kod Žitnjaka gdje je promet preusmjeren na Servisnu cestu.

Za sav promet je zbog radova zatvorena državna cesta D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko- Sudovec.

Za teretna vozila zatvorene su: D 34, Daruvar-Maslenjača, zbog klizišta, te Županijska cesta 4030, na dionici Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta).

Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima Kaštel, Pasjak, Goričan, Macelj i Stara Gradiška na ulazu u zemlju, dok na drugim graničnim prijelazima zasad nema dužih čekanja.

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona, a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. Trajekti plove prema redu plovidbe,izvijestio je HAK.(hina/metro-portal)

14.08.2010. 09:08:00
Novi komentar
nužno
nužno