objavljeno 29.04.2014. 10:56:00
STANJE NA CESTAMA

Prometna prognoza HAK-a za međunarodni praznik rada 1. svibnja

Pojačani promet očekuje se i na graničnim prijelazima sa Slovenijom jer je ondje praznik u četvrtak i petak, 1. i 2. svibnja

Očekuju se gužve na autocestama
Očekuju se gužve na autocestama (Arhiva)

Hrvatski autoklub objavio je prometnu prognozu za razdoblje predstojećeg Međunarodnog praznika rada 1. svibnja, koji će na naše prometnice izmamiti veći broj građana Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Budući da je praznik u četvrtak mnogi će ga spojiti s vikendom koji slijedi i provesti nekoliko dana, bilo u svom mjestu stanovanja, bilo na nekom drugom odredištu.

U Hrvatskom autoklubu gužve i pojačan promet očekuju već u srijedu prijepodne u gradskim središtima, a poslijepodne na glavnim cestovnim pravcima - osobito na A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru juga odnosno mora, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, te na državnim cestama D1 Lička magistrala i D8 Jadranska magistrala.

Tijekom popodneva gužve se očekuju i u trajektnim pristaništima i lukama (Valbiska, Brestova, Stinica, Prizna, Zadar i Split), u blizini turističkih središta na obali, osobito u Istri.

Pojačani promet očekuje se i na graničnim prijelazima sa Slovenijom jer je ondje praznik u četvrtak i petak, 1. i 2. svibnja, pa se poveći broj vozila očekuje upravo iz smjera te susjedne države

29.04.2014. 10:56:00
http://m.metro-portal.hr/prometna-prognoza-hak-a-za-medjunarodni-praznik-rada-1-svibnja/84662/