« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Promet u Hrvatskoj teče bez problema

Lagana kiša tek je ovlažila kolnike na putevima prema moru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

stanje na cestama

,

HAK

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Dalmaciji, Lici, Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama kroz gorja, posebice duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1).

Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova za sav su promet zatvorene dionice cesta:
- D 22 od raskrižja u Možđencu preko Kipišća i Pake do raskrižja sa županijskom cestom u naselju Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec,
- D 1, Podgora Krapinska-Krapina,
- na Istarskom ipsilonu, čvor Medaki, čvor Višnjan (obilazak: D 302 Poreč-Baderna) i dionica čvor Vodnjan sjever - čvor Pula,
- tunel Marjan u Splitu, a promet je preusmjeren preko park šume Marjan.

Za teretna vozila zatvorena je državna cesta D 6 Dvor-Glina u mjestu Rujevac.Teretni je promet preusmjeren preko Hrvatske Kostajnice.
Do 7. lipnja, zbog radova na državnoj cesti 515 (Našice-Markovac-Podgorač-Đakovo) na dionici Markovac Našički-Bračevac zabranjen je promet teretnim vozilima. Obilazak: od raskrižja državne ceste D515 i D 2 u Markovcu Našičkom državnom cestom 2 do Osijeka, te zatim na D 7 do Đakova i obrnuto.

Svakodnevno od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, bit će u petak (30. travnja) od 14 do 23 sata, te u nedjelju (2. svibnja) od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).

24.04.2010. 09:45:11
Novi komentar
nužno
nužno