« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Promet otežavaju skliski kolnici i mjestimično jak vjetar

Na dijelovima autocesta A1 i A6 povremeno puše jak vjetar, većina cesta je mokra i skliska dok u Lici i Gorskom kotaru vladaju zimski uvjeti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop/Cropix)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

skliski kolnici

Jak vjetar povremeno puše na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Ravna Gora i na A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela, izvijestio Hrvatski autoklub (HAK) u 17:30 sati.

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje, te na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D 8) zbog mogućih odrona.

Zatvorene su ceste: DC 36 Pisarovina-Karlovac u mjestu Koritinja, ŽC 5062 Fužine-Lič, ŽC 5033 Gašparci-Brod na Kupi-Čedanj, ŽC Soboli-Podhum i LC Blaževci-Plemenitaši.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na državnoj cesti D 42 Saborsko- Poljanak-Selište.

Zbog kvara sustava pružnih prijelaza na području Dugog Sela vozače se poziva za dodatan oprez. U Zagrebu (Dubrava) zatvoren je pružni prijelaz na križanju ulica: Kneza Branimira i III Retkovec.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t bit će u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).

Na graničnim prijelazima dužih čekanja nema.

U prekidu su katamaranske linije iz Splita za Lastovo, Hvar, Korčulu i Vis. Trajekt na liniji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse. (hina/metro-portal)

25.12.2009. 17:47:32
Novi komentar
nužno
nužno