« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
PROCJENA STANJA U SIRIJI

Promatrači Arapske lige obučavat će se u UN-u

"Na traženje Arapske lige, Visoko povjereništvo je pristalo obučiti promatrače", objasnila je glasnogovornica

Fotografija vijesti
Više o

Arapska liga

,

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

Ujedinjeni narodi

Kako bi im pomogli s procjenom stvarnog stanja u Siriji, UN će uskoro početi uvježbavati promatrače Arapske lige, javlja Hina.

To je odgovor na službeno traženje Lige i obuka će početi u Kairu nakon sastanka Ministarskog vijeća Arapske lige o Siriji održanog ovog vikenda u kairu, precizirala je Vannina Maestracci, prenosi AFP.

Obuku će osigurati osoblje UN-ovog Visokog povjereništva za ljudska prava. "Na traženje Arapske lige, Visoko povjereništvo je pristalo obučiti promatrače", objasnila je glasnogovornica.

Misija arapskih promatrača u Siriji, koju kritiziraju zbog nesposobnosti da zaustavi krvoproliće, treba biti ponovo procijenjena tijekom sastanka u subotu u Kairu na temelju izvješća koje će u četvrtak ministrima predati šef misije.

Represija protiv prosvjeda se nastavlja unatoč nazočnosti više desetaka arapskih promatrača od 26. prosinca zaduženih za nadzor primjene plana izlaska iz krize. U represiji u Siriji od sredine ožujka prošle godine smrtno je stradalo najmanje 5.400 ljudi, prema podacima Ujedinjenih naroda.

17.01.2012. 07:47:41
Novi komentar
nužno
nužno