« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
NAJAVE

Proljetno ruho Dominovog izloga

Instalaciju Window shopping for perspective koja nagovještava proljeće, a slavi umjetnost, ljubav i kreativnost izradila je scenografkinja Iva Katalinić iz Rijeke

Domino izlog
Domino izlog (Arhiva)
Više o

domino

,

Domino izlog

U izlogu ureda udruge Domino, smještenog u Petrinjskoj 38, od kraja 2020. godine svaka se dva mjeseca predstavljaju umjetničke instalacije i intervencije likovnih i vizualnih umjetnika i umjetnica čiji radovi obogaćuju i poqueeruju svakodnevicu zagrebačkih ulica.

Instalaciju Window shopping for perspective koja nagovještava proljeće, a slavi umjetnost, ljubav i kreativnost izradila je scenografkinja Iva Katalinić iz Rijeke. Poigravajući se tehnikom izrade ručnog veza koji umjetnica primjenjuje na dizajn proizvoda i kiparstvo, nastala je žičana instalacija osvijetljena duginim bojama za Dominov izlog koji je cijele godine u znaku dvadesetog izdanja Queer Zagreb sezone.

"Mnoštvo prepletenih volumena žica kroz različite kuteve i vizure, nakon duljeg promatranja postaju stilizirane figure, mizanscena parova, svirača, plesača, vila i harlekina koji stimuliraju kreativnu interpretaciju, asocijativnost, jednakost i različitost. Kroz sposobnost promatranja stvari iz različitih kuteva, obogaćujemo vlastite unutarnje svjetove i gradimo nove slojevitosti. Instalaciju animira pokretna rasvjeta, a svjetlost i sjena koreografiraju ples figura u prostoru." Iva Katalinić

Iva Katalinić (1992.) diplomirala je primijenjenu umjetnost na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Djeluje kao scenografkinja i asistentica scenografije te se bavi tehnikom izrade ručnog veza koju primjenjuje na dizajn proizvoda i kiparstvo.

Više o Queer Zagreb sezoni 2022. saznajte na: https://thisisadominoproject.org

09.03.2022. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno