« Život
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
ISPROBAJTE!

Proljetna elegancija uz prirodne napitke od ružinih latica

Ružine latice poboljšavaju raspoloženje i umiruju živčani sustav, te otklanjaju umor i tjeskobu. Ipak, čini se kako su napitci od ruže polako pali u zaborav, dok njihovu vrijednost nedavno nije prepoznala jedna zagrebačka tvrtka

Isprobajte liker od ruže!
Isprobajte liker od ruže! (Kutil)
Više o

ruža

,

liker od ruže

,

Kutil

,

Jaffa sokovi

Poznato je kako ruže fantastično izgledaju i mirišu, ali znate li da su i odličnog okusa?

U to su se najbolje uvjerili u zagrebačkoj tvrtki Kutil d.o.o koja proizvodi Jaffa sokove i likere od ruže, a vrlo brzo su im postali jedni od traženijih i omiljenih proizvoda.

„Sok od ruže je napravljen prema tradicionalnoj recepturi, koji svojim kreativnim okusom i neodoljivim mirisom predstavlja ono najbolje od privlačnog cvijeta, te je prava ulaznica u svijet maštanja i odmora", kazao je Igor Kutil, vlasnik tvrtke, započevši priču o ovom savršenom cvijetu.

Zbog najkvalitetnijeg procesa obrade namirnica, ružin sok i liker u potpunosti ispunjavaju svrhu svježih sastojaka - daju novu energiju, razbuđuju, podižu atmosferu te podsjećaju na okuse i mirise prirode.

„Naši sokovi zadržavaju čak 80 % nutritivnog sadržaja prirodnih namirnica jer pasterizaciju provodimo bez konzervansa, umjetnih bojila i štetnih sastojaka. Takvim se pravilnim postupcima ne mijenja sastav, ukus, boja i prehrambena vrijednost sastojaka od kojih su napitci načinjeni", naglašava Kutil.

Prelijepi cvjetovi ruže pružaju užitak, a postoji čak nekoliko tisuća vrsta koje se razlikuju po boji, mirisu, obliku...Njihove latice sadrže eterična ulja, brojne vitamine, limunsku, jabučnu, vinsku i jantarnu kiselinu te niz aromatičnih djelotvornih tvari.

Bogati sok je nježnog i elegantnog okusa, koji otkriva spoj kreativnosti, mašte i osvježenja. Ništa manje nije popularan ni crveni liker Ruža Hrvatska, pakiran u inovativni čokanj, te koji je kombinacija zaigranosti ljubavnog cvijeta i posebne rakije.

Plod domaćih ljudi

U ovoj su tvrtki ponosni na činjenicu kako se cijeli proces temelji na lokalnom okružju - sve namirnice dolaze s domaćih polja, na njima rade lokalni ljudi, dok je njihova kvalitetna prerada usmjerena na jedan cilj - čuvanje onog najboljeg od prirodnih namirnica.

„Koristimo isključivo ruže za koje znamo da nisu tretirane štetnim tvarima i kemikalijama, a berba latica započinje prije nego što se cvjetovi potpuno razviju. Ponekad se od ruža beru samo prvi pupoljci. Ružini cvjetovi beru se po suhom i toplom vremenu, od travnja pa sve do kasne jeseni. Latice ruže treba pažljivo i naglo osušiti da bi što manje izgubile miris i boju", otkrio je naš sugovornik napomenuvši kako treba oživjeti stare i tradicionalne recepte na temelju prirodnih namirnica jer pružaju ono najbolje za organizam.

Ruža potječe iz Perzije, a Rimljani su je u srednjem vijeku prenijeli u Europu. Zanimljivo je kako je tada ruža bila vrlo poznata i cijenjena ljekovita biljka, ali je kasnije pala u zaborav. Pa je i do danas ostala samo ukrasna i mirišljiva biljka koja se najviše koristi u kozmetici.

Ružine latice poboljšavaju raspoloženje i umiruju živčani sustav, te otklanjaju umor i tjeskobu. Savršena su kombinacija za svakodnevnu dozu zdravlja, djeca ih obožavaju, te su idealno rješenje za slasne gutljaje tijekom druženja s dragim osobama.

Osim popularne ruže, proizvode još brojne okuse, a samo neki među njima su sokovi od lavande, naranče, maline i bazge, dok su najpopularniji likeri od lješnjaka, čokolade i karamele.

„Ne zaboravite kako čaša Jaffa soka od ruže barem nakratko osigurava bijeg u raskošnu i netaknutu prirodu", podsjeća Kutil.

06.04.2016. 10:16:00
Novi komentar
nužno
nužno