« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
NOVOSTI

Proizvođači Androida opasno zagrizli za 3D Face ID tehnologiju

Do ne tako davno, silna izvješća ukazivala su da tehnološki divovi rade na raznim rješenjima kako bi se omogućila ugradnje ID čitača otiska prsta ispod zaslona

Radi se naveliko...
Radi se naveliko... (Arhiva)
Više o

Android

,

3D face ID

,

3D senzori

Interes proizvođača Android pametnih telefona prema 3D senzorima i sličnim tehnologijama je narastao čak 3 puta od objave iPhone X. Nismo niti sumnjali da bi moglo biti drugačije.

U biti, i prije lansiranja iPhonea X, Android tabor je počeo istraživati o biometrijsko područje prepoznavanja lica korisnika. Ali trenutno Face ID tehnologija koju je razvila tvrtka Apple, je dvije i pol godina ispred konkurenata na tržištu uređaja sa sustavom Android. Barem tako misli poznati analitičar Ming-Chi Kuo, iz tvrtke KGI Securities, poznat po svojim vezama s proizvođačima opskrbnog lanca.

Također je rekao da su mnogi proizvođači odlučili ostaviti po strani svoje planove za integraciju ID čitača otiska prstiju ispod zaslona. Do ne tako davno, silna izvješća ukazivala su da tehnološki divovi rade na raznim rješenjima kako bi se omogućila ugradnje ID čitača otiska prsta ispod zaslona.

Prema procjenama, postoji još uvijek niz tehničkih problema što je jedan od razloga koji je dovelo do znatnog interesa i ulaganja u razvoj Face ID sustava. Drugi je, znatna konkurentska prednost Applea u odnosu na Android pametne telefone.

Naravno, Apple ne misli sada stati na razvoju Face ID tehnologije. Najavili su širenje mogućnosti, te za sve iPhone modele koji će biti objavljeni tijekom 2018. godine umjesto skenera otiska prsta prepoznavanje lica. Eto, lavina se zakotrljala. Bit će zanimljivo pratiti daljnji napredak i razvoj 3D biometrijskih metoda u pametnim telefonima ili kako je rekao Pablo Picasso: "Dobri umjetnici kopiraju. Veliki umjetnici kradu." 

Piše: Sanja Ledinek
16.10.2017. 09:29:00
Novi komentar
nužno
nužno