« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
JESEN U MSU

Programi MSU edukacije

Programi MSU edukacije

MSU je aktivan
MSU je aktivan (Arhiva)
Više o

MSU

,

edukacije

Odjel za edukativnu djelatnost Muzeja suvremene umjetnosti pripremio je u listopadu brojne programe za svoje posjetitelje. Programi su objedinjeni pod nazivom msu edukacija, a namijenjeni su svima - od djece i mladih do osoba treće životne dobi, s osnovnom svrhom približavanja suvremene umjetnosti i kulture širokoj publici. 

U posljednjem mjesecu izložbe „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma" MSU daruje svoje najmlađe posjetitelje. Uz kupljenu obiteljsku ulaznicu dobit ćete na dar edukativnu mapu ili knjižicu Detektivi baštine, koji uključuju tlocrt izložbe s upisanim zadatcima za vaše malene. Odaberite dar prikladan uzrastu vašeg djeteta i uživajte u traženju odgovora, rješavanju zagonetki i crtanju likova predstavljenih na izložbi Zagreb filma. U kreativnom natječaju možete sudjelovati tako da nam papiriće s odgovorima ostavite na recepciji Muzeja, a fotografije svojih crteža nam pošaljite putem e-pošte na: edukacija@msu.hr sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta te kontakt broj, i možda baš vaše dijete osvoji MSU dar iznenađenja! Odgovori i crteži se sakupljaju do 25. listopada 2020., a proglašenje pobjednika održat će se posljednjeg dana izložbe.

Muzej suvremene umjetnosti i ove godine održava umjetničko-edukativni program crtanja i slikanja pod nazivom MSU Art Class. Program počinje 26. listopada 2020. i uključuje likovnu edukaciju kroz obradu različitih crtačkih i slikarskih tehnika, upotpunjenu proučavanjem umjetničkih djela izloženih u MSU. Voditeljica radionice je Ivana Gorički.

U sklopu novootvorene izložbe „Future Archaeology - povratak s Mjeseca" njemačkog autora Fabiana Anselma Orascha, u subotu, 10. listopada  2020. u 11.30 sati održat će se besplatna radionica za djecu od 6 do 12 godina pod nazivom Arheološko nalazište - MSU.

U subotu, 17. listopada 2020. u 11.30 sati pozivamo sve male plesače da nam se pridruže u novom ciklusu plesnih radionica „Mi plešemo!". Voditelj radionice je Žak Branko Valenta, koreograf, plesač i kazališni pedagog. Radionica je namijenjena djeci između 5 i 12 godina bez obzira na iskustvo.

24. listopada 2020. bit će besplatna subotnja kreartivka od 11.30 sati, namijenjena djeci od 6 do 12 godina, vezana uz temu ovogodišnje 25. Edukativno-muzejske akcije (EMA) - Ljubav.

Posljednja besplatna  subotnja radionica  u listopadu bit će posvećena odraslim osobama u dobi iznad 54 +. U sklopu radionice polaznici posjećuju izložbe u Muzeju te inspirirani viđenim umjetničkim djelima stvaraju vlastite radove. Besplatno stručno vodstvo po povremenim izložbama za posjetitelje 60+ i umirovljenike moguće je prema prethodnom dogovoru i najavi putem e-maila edukacija@msu.hr, s naznakom „Vodstvo 60+".

05.10.2020. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno