« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Proglašena elementarna nepogoda za Varaždinsku županiju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

nevrijeme

,

Varaždinska županija

,

Zvonimir Sabati

,

tuča

,

elementarna nepogoda

Varaždinski župan Zvonimir Sabati proglasio je danas novu elementarnu nepogodu za područje Varaždinske županije, i to za općine Bednju i Donju Voću te grad Novi Marof, koji su nastradali u nevremenu 14. srpnja.

Tuča i olujno nevrijeme uzrokovali su štetu na usjevima u prosjeku od 30 do 50 posto. Prema prvim procjenama, šteta iznosi oko devet milijuna kuna, rekao je Sabati.

Nevrijeme je zahvatilo i područja općina Cestica, Vinica, Petrijanec i Breznički Hum te grad Varaždin. Budući da je za te općine i gradove elementarna nepogoda već ranije proglašena, visina novih šteta pribrojit će se starima, objasnio je Sabati.

Sabati je ranije proglasio elementarnu nepogodu za 12 općina i tri grada zbog nevremena koje je županiju zahvatilo 17. i 24. lipnja. Štete uzrokovane tim nevremenom iznose 139 milijuna kuna. Dodaju li se tome nove štete ukupan iznos dosegnuo je 150 milijuna kuna, ustvrdio je Sabati.

Zadnji rok prijave šteta je 28. srpnja nakon čega se objedinjeno izvješće šalje Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda i resornom ministarstvu.  (HINA)

21.07.2008. 19:58:55
Novi komentar
nužno
nužno