« Metro World News
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
INTERVJU

Prodigy otkriva zašto 'uljezi moraju umrijeti'

'Invaders Must Die' po mišljenju grupe nije sniman predugo, polovicu vremena ekipa je u studiju samo partijala.

Maxim - MC/vokalist Prodigyja
Maxim - MC/vokalist Prodigyja (Wikipedia)
Više o

Prodigy

,

Invaders Must Die

,

Keith Flint

,

Liam Howlett

,

Keith Palmer

,

Maxim Reality

Članovi britanske grupe Prodigy ne misle kako su 'samo' snimili svoj najbolji album do sada. Smatraju i kako su smislili najbolji naslov albuma do sada.

"Ovaj je (naslov) najznačajniji do sada, a smišljen je dvije godine prije nego je album snimljen", rekao je Keith Palmer, poznat kao Maxim Reality, MC po mnogima najznačajnije elektroničke grupe u poslijednjih 15 godina.

Prodigy su nakon izdavanja poslijednjeg albuma imali iznimno loš period. U jednom trenutku Keith Flint i Liam Howlett nisu niti pričali jedan s drugim, a loša situacija je dosegla najnižu točku kada su im neki poznanici pokušali 'pomoći' te je došlo do ogovaranja i širenja raznih lažnih glasina. Tada je Prodigy shvatio - Invaders Must Die.

"Morali smo sami shvatiti naše odnose, što smo u stanju stvoriti kao cjelina i ne dopustiti ikakve intervencije sa strane. A 'Invaders' ima i šire značenje jer smo se morali riješiti i vlastite paranoje", rekao je Maxim.

Rezultat svega toga je album na kojemu nije bilo suradnje s vanjskim autorima, a glazba na njemu namijenjena je koncertnom izvođenju.

"Ovo je naš najbolji album i ne kažem to samo zato što je to zadnji album koji smo izdali kako to izvođači uobičajeno čine. Ovo je album s kojega svaku stvar možemo izvesti 'live'. To s prijašnjim albumima nismo mogli, čak niti s velikog 'Fat of the Land' na kojemu su Breathe, Smack My Bitch Up i Firestarter. Ali ako se te hitove izuzme, ostatak albuma jednostavno nije reprezentativan", objasnio je Maxim.

Iako su Prodigy zadnji studijski album, 'Always Outnumbered, Never Outgunned' izdali još 2004. godine, Maxim ne smatra da su album 'Invaders Must Die' snimali predugo.

"Album smo počeli snimati prije otprilike godinu i pol dana. Tijekom prvih pola godine samo smo eksperimentirali, a studio nam je većinu vremena služio kao prostorija za 'partijanje' gdje smo najviše vremena provodili pijući i zabavljajući se. Sjećam se da je kada smo izašli iz studija iza nas ostalo više od 60 praznih boca šampanjca", priznao je Maxim.

Album 'The Fat of the Land', izdan 1997. godine, smjestio je Prodigy na vrh American Billboard liste što je izniman uspjeh za album elektroničke glazbe. No, članovi grupe priznaju da im cilj nikada nije bilo provesti revoluciju na glazbenoj sceni što vrijedi i za glazbu na albumu 'Invaders Must Die'.

"Ako netko smatra da smo revolucionarno djelovali na svjetsku muzičku scenu to nam je kompliment. Ali ono što mi želimo je stvarati dobru muziku koja može biti izvođena uživo. Sve ostalo je u drugom planu", zaključili su članovi Prodigyja.

Piše: Johanna Ohlson/Metro Švedska
26.02.2009. 20:06:29
Novi komentar
nužno
nužno