« Život
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Problemi s tehnologijom koje možete riješiti sami

Tehnološke igračkice postale su ozbiljne stvari bez kojih ne možemo zamisliti život, no često nam stvaraju probleme koje ne bismo niti imali da ih ne posjedujemo... evo par dobrih savjeta

Koliko ste puta ostali bez struje?
Koliko ste puta ostali bez struje? (DeviantArt)
Više o

problemi

,

baterija

,

tehnologija

,

mobitel

,

internetska veza

Gadgeti su nam preplavili stanove, torbe, stolove i ruke čineći život jednostavnijim, ponekad i ugodnijim, no nemali broj puta uzrokujući nervozu zbog problema koji nam se čine nerješivim.

Četiri dobra rješenja svakodnevnih problema donijela je ekipa s portala BrighSide:

Baterija mobitela - čest problem je nedostatak struje u smartphoneu, iako proizvođači mobitela obećavaju da baterije imaju sve duži vijek trajanja. No, već nakon šest mjeseci korištenja možemo primjetiti da baterija gubi pun kapacitet. Što učiniti? Gotovo svaki mobitel ima Li-ion bateriju kojoj se može produžiti vijek ako se puni na ispravan način. Prvo je pravilo da nikada ne čekate da vam se mobitel ugasi zbog prazne baterije niti je nemojte ostavljati na punjaču nakon što je napunjena 100%. Ako ni to ne funkcionira, uvijek možete kupiti popularni power bank odnosno prijenosni spremnik za punjenje baterije. 

Kolačići - služe za praćenje naših navika na internetu, zapravo, pa nije rijetkost da otkrijete na nekoj stranici jeftiniju kartu za let i krenete istraživati ima li možda negdje i povoljnija ponuda. Dok se vratite na početnu stranicu često ćete uočiti kako se cijena izmjenila jer su kolačići zabilježili da ste bili zainteresirani za ponudu pa je stranica odlučila da ćete ipak morati platiti veću ili punu cijenu leta koji ste gledali. Preporuka je brisati kolačiće i povijest pretraživanja.

Lozinke - gotovo svakodnevno kreiramo neki profil i moramo smisliti pa potom i zapamtiti novu lozinku. Umjesto da ih zapisujemo na papir i tako riskiramo gubitak istih, što može ugroziti naše podatke i privatnost, lozinke možemo pohraniti u posebno kreirane aplikacije. Istina je da ćete za tu aplikaciju trebati smisliti još jednu lozinku, ali ona će sačuvati sve ostale i uvijek će vam biti dostupne putem mobilnog telefona. Aplikacija Last Pass trenutno je najbolja aplikacija za lozinke i može se koristiti na računalo i na mobitelu.

Spora internetska veza - još jedan problem koji nam često zadaje glavobolju. Uložite u bolji router i olakšajte si život. Novi routeri ne koštaju mnogo, a uloženi novac će vam biti vraćen zadovoljstvom gledanja omiljenih serija bez prekidanja. 

24.03.2017. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno