« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
AFERA FIMI MEDIA

Priveden i Vinko Mladineo

Policija je privela direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zbog povezanosti sa slučajem "Fimi media", pretražen mu je stan, a u tijeku je pretraga ureda

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (Cropix)
Više o

Vinko Mladineo

,

Fimi media

,

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Posljednjim proširenjem istrage u slučaju "Fimi media" iznos novca za koji su javna poduzeća i ministarstava oštećeni u jednoj od najvećih hrvatskih korupcijskih afera popeo se na više od 80 milijuna kuna. Za izvlačenje tog novca do sada je bilo osumnjičeno 13 osoba, doznaje se iz izvora bliskih istrazi. No i nakon nekoliko proširenja istrage za najveću se štetu i dalje tereti bivši HDZ-ov rizničar i šef carine Mladen Barišić koji je preko Fimi medije Nevenke Jurak navodno izvukao čak 40 milijuna kuna.

On je i jedan od šestero osumnjičenih koji se još uvijek nalazi u istražnom zatvoru u Remetincu. Osim njega i Nevenke Jurak, uhićene u kolovozu, u zatvoru su od četvrtka i Josip Sapunar, Zlatko Korpar, Mario Crnjak i Jurica Prskalo, uhićeni zbog sumnje da su preko Fimi medie HAC-a oštetili za 26 milijuna kuna. (hina/metro-portal)

22.11.2010. 13:28:04
Novi komentar
nužno
nužno