« Spektakli
objavljeno prije 16 godina i 5 mjeseci
OTKRIVENA TAJNA

Princ Harry tajno u Afganistanu

Britanske vlasti potvrdile da se princ bori protiv talibana

Harry na prvoj crti bojišnice boravi već deset tjedana
Harry na prvoj crti bojišnice boravi već deset tjedana
Više o

Afganistan

,

princ Harry

,

princ William

,

princ Charles

,

kraljica Elizabeta

Princ Harry bori se protiv talibana u Afganistanu, priznalo je jučer britansko Ministarstvo obrane. Zločesto dijete britanske kraljevske obitelji nalazi se u afganistanskoj pokrajini Helmand već deset tjedana, a tajnu je jučer prvi razotkrio američki internetski portal Drudge Report, a vijest su potom prenijeli australski magazin New Idea i njemački Bild.

U jučerašnjem priopćenju, koje je Ministarstvo obrane, nakon što je vijest ‘provaljena’, bilo prisiljeno objaviti, ističe se da je grupa britanskih novinara nedavno posjetila Harryja na njegovu položaju u Afganistanu, a dogovor je bio da se priča objavi nakon što se prijestolonasljednik vrati na sigurno u London. Takav ‘deal’ sklopljen je s novinarima nakon što je prinčev odlazak u Irak otkazan, jer Harryju, nakon napisa u novinama, nije mogla biti jamčena sigurnost.

Ratne želje‘Najgore što se može dogoditi jest da moje prijatelje iz vojske pošalju u Irak, a meni zabrane odlazak. Bilo bi neizdrživo vući guzicu po dvorcu i razmišljati: ‘Što se sada događa s Davidom ili Derekom?’, izjavio je Harry 2005. godine. 

- Vrlo sam razočaran što su strani mediji odlučili objaviti tu priča bez konzultacija s nama - kazao je Sir Richard Dannatt, zapovjednik britanske vojske. - Posljednja dva i pol mjeseca pokazala su da je princ Harry sposoban obavljati sve dužnosti kao i bilo koji drugi vojnik njegova čina i iskustva. Bio je potpuno involviran u sve operacije i izlagao se jednakom riziku kao i njegovi suborci - nastavio je Dannatt.

U priopćenju ministarstva kaže se da će britanski vojni vrh uskoro odlučiti hoće li Harry, budući da je njegovo tajno služenje u Afganistanu razotkriveno, i dalje ostati na meti talibana ili će ga povući s bojišnice. Apelira se na britanske i svjetske medije da sad ne pokušavaju doći u kontakt s princom i da nastoje ne pratiti svaki njegov korak u Afganistanu. (METRO)

28.02.2008. 22:31:16
Novi komentar
nužno
nužno