« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
BI, NE BI...

Primorac ipak potvrdio da odlazi

Ministar znaosti prihvatio je mjesto savjetnika za obrazovanje u izraelskoj Vladi i stalnog predavača u New Havenu

(Duje Klarić, CROPIX)
Više o

Vlada

,

Dragan Primorac

,

ostavka

,

ministar znanosti

Iako je premijer Sanader jučer opovrgnuo odlazak svog 'najuspješnijeg ministra', Dragan Primorac je danas ipak potvrdio da odlazi s ministarske funkcije. Primorac je, prema saznanjima HTV-a, izjavio da je prihvatio mjesto stalnog predavača na studiju forenzičkih znanosti Sveučilišta u New Havenu i dogovorio mjesto savjetnika za obrazovanje u izraelskoj vladi.

Ministar Primorac najavio je da odlazi već u listopadu i odbacio nagađanja da se na taj potez odlučio jer mu nije ponuđeno mjesto premijera ukoliko Ivo Sanader zasjedne na predsjedničku funkciju.

Iako je 'najuspješniji ministar' objasnio da se radi o povratku znastvenoj karijeri nije baš jasno zašto se upravo sada odlučio na odlazak. Pomislili bi da će nakon što je premijer jučer izjavio kako "nema govora o ostavci" jer "idemo dalje", a ministar se pohvalio da "država ide k stvaranju temelja za društvo znanja i to je ponos hrvatske države nakon svih ovih godina", taj dobro odrađen posao nastaviti, a ne ostaviti nedovršen.

Najavljeni otkaz u Vladi možda bi se mogao protumačiti kao potvrda neapsolutističke vlasti, ili bi neki barem željeli da tako bude, ali nekako bolje zvuči jedan od komentara ostavljenih na ovu temu koji daje naslutiti tko i zašto prvi napušta barku...

Bilo kako bilo, uvjereni smo da će učenici i studenti ministru na odlasku prirediti veliki party, poželjeti sretan put i uspješan nastavak karijere, negdje daleko odavde.

17.06.2009. 13:17:44
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    17.06.2009. 15:28
    Došao, vidio i napravio zemlju znanja, a sada ide u USA-Israel kartel...

    Pa fino je to, valjda će se gospodin udostojiti navratiti do fakulteta pozdraviti podanike koje je ostavio u svojoj 'kreaciji', kad već nije došao kada su ga zvali.

    Samo neka ide, možda mu ta tzv. akademska karijera krene bolje, ono porijeklo Hrvata baš i nije bilo uspješno na ovim prostorima. Tko zna, možda u Izraelu otkrije da su Izraelci i Palestinci u stvari isti narod, da su David i Golijat bili posvađana braća, pa riješi bliskoistočni problem i pretvori Gazu u raj na zemlji...
Novi komentar
nužno
nužno