« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Ko' bubreg u loju

Prima plaću od 30.000 kuna, a ne radi ništa

Sve pogodnosti su tu, redovita plaća, auto i kartica, no bivši saborski zastupnik HSLS-a Jadranko Mijalić na poslu u HPB-u se rijetko pojavljuje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Hrvatska poštanska banka

,

Jadranko Mijalić

Kako prenosi Jutarnji list, Mijalić je zaposlen u Hrvatskoj poštanskoj banci na mjestu pomoćnika direktora za financije. Prima plaću od 30 tisuća kuna, a dobio je i službeni automobil i karticu.

No unatoč svim privilegijama koje uživa Mijalić se, kako se neslužbeno doznaje od izvora u banci, na poslu pojavljuje vrlo rijetko, pa čak niti neki članovi Uprave ne znaju što on ustvari radi. Zbog toga su o svemu izvijestili i premijerku Jadranku Kosor.

Da je jedan od zbrinutih političkih kadrova potvrđuje i to što mjesto pomoćnika direktora za financije u HPB-u nije postojalo prije godinu i pol, odnosno osnovano je tek Mijalićevim dolaskom u banku. Njegovi nadređeni tada su novim šefovima objasnili da je Mijalić zbrinut u Hrvatskoj poštanskoj banci kako bi šutio o nepravilnostima koje su se događale u Pošti. Mijalić je, naime, prije HPB-a bio član Uprave Hrvatske pošte.

Budući da HPB posluje s gubitkom, nova Uprava na čelu s bivšim viceguvernerom HNB-a Čedom Maletićem odlučila je poslovanje banke dovesti u red. Stoga su nekim ljudima u menadžmentu, pa tako i Mijaliću, nedavno ponuđeni novi ugovori s manjom plaćom. No, Mijalić nije pristao i novi ugovor još uvijek nije potpisao. ˝Čekam razgovor o ugovoru. Ima nas dosta koji nismo potpisali˝ izjavio je Mijalić za Jutarnji.

˝Navodno je uzeo tri dana godišnjeg odmora zbog priprema za izborni Sabor HSLS-a , te ga zato nije bilo na poslu. Tvrdi da na posao dolazi redovito i da nikada nije dulje izbivao s radnog mjesta osim u vrijeme godišnjeg odmora ili ako mu zatreba koji slobodan dan.

12.11.2009. 09:39:19
Novi komentar
nužno
nužno