« Fun
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Prije 100 godina, vjerovali ili ne

Fotografija vijesti
Više o

mr. Drago Plečko

,

pred sto godina

,

vjerovali ili ne

,

Coca cola kokain

Prije svega jednog stoljeća samo je 14% domova u Americi imalo kupaonicu, a prosječni je životni vijek bio 47 godina. Danas je 72 godine. Telefon, dakako onaj obični, imalo je samo 8% stanovnika, a automobila je bilo svega 8,000.

Vjerovali ili ne, svega je 200-tinjak kilometara puteva bilo asfaltirano. Zato je dopuštena brzina ograničena na svega 18 km/sat! Godišnji je prihod radnika bio između 200 i 400 dolara.

Preko 95% poroda je obavljeno kod kuće, a čak 90% liječnika nije imalo fakultetsko obrazovanje. Žene su prale kosu jednom mjesečno, a šampon koji su koristile bio je boraks ili bjelanjak jajeta.

Vodeći uzroci smrti su bili:

1. Upala pluća ili gripa
2. Tuberkuloza
3. Proljev
4. Bolesti srca
5. Moždani udar.

Plutonij, inzulin i antibiotici nisu otkriveni, a križaljka, pivo u konzervi i ledeni čaj još nisu izmišljeni. Samo je šest posto Amerikanaca završilo srednju školu. Marihuana, heroin i morfij su se mogli kupiti u ljekarnama bez recepta, a Coca Cola je umjesto kofeina sadržavala kokain. Najveća zgrada na svijetu je bio Eiffelov toranj.

Više informacija o radu i djelovanju mr. Drage Plečka potražite na njegovim osobnim stranicama www.dragoplecko.hr, e-mail adresa je drago.plecko@gmail.com.  

Piše: odabrao mr. Drago Plečko
19.01.2009. 17:56:14
Novi komentar
nužno
nužno