« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Prihvati BEST izazov

Studenti inženjerstva moći će u tri dana pokazati svoje znanje i vještine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (BEST)
Više o

FER

,

BEST Zagreb

,

company day

U organizaciji studentske udruge BEST Zagreb (Board of European Students of technology) u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računalstva od 16. do 18. ožujka održat će se drugi po redu BEST dani inženjera - projekt koji će studentima FER‐a te svim zainteresiranim studentima tehničko-tehnoloških studija omogućiti primjenu znanja i razvoj vještina u njihovoj inženjerskoj karijeri te im tako omogućiti bolju konkurentnost na tržištu rada.

BEST Zagreb organizacijom ovog događaja nastoji potaknuti studente inženjerstva da koriste vlastite vještine i znanja u ostvarenju zadanog cilja. U svakoj od kategorija radi se u timovima kako bi potaknuli studente na međusobnu suradnju i komunikaciju.

Case Study - studija slučaja u kojem se pred timove stavlja realan ili imaginaran problem iz područja tehnologije ili menadžmenta te se nakon višesatnog timskog rada prezentiraju i uspoređuju riješenja problema te iznose načini i metode rada u rješavanja konkretnog slučaja.

Team Design - kategorija u kojoj studenti koristeći svoje znanje i kreativnost imaju zadatak konstruirati napravu koja će moći samostalno u zadanom periodu izvršiti unaprijed zadanu radnju. Pobjednički tim predstavljat će boje Hrvatske na regionalnom Europskom inženjerskom natjecanju koje će biti održano u Češkoj.

Sudionici će moći prisustvovati i seminarima s temom iz područja najnovijih tehnoloških dostignuća. Seminarima pokušavamo odstupiti od klasičnog načina predavanja kako bi se profesori približili studentima i na zanimljiv način im prenijeli sadržaj.

Kako bi s jedne strane odgovorili na potrebe poslodavaca koji se žele predstaviti i ostvariti kontakt sa studentima tehničkih fakulteta, a s druge strane omogućili studentima sudjelovanje u manifestaciji koja stavlja naglasak na zapošljavanje upravo u njihovoj struci jedan od dana ovog projekta održat će se BEST Company Day. Tvrtkama koje sudjeluju na Company Dayju omogućujemo da se studentima predstave putem štandova i prezentacija te ih tako potaknu da upravo kod njih stupe u radni odnos.

Studenti će imati priliku sudjelovati i u radionici gdje mogu naučiti kako napisati kvalitetan životopis i molbu za posao te kako se ponašati na razgovoru za posao. Još jedna od zanimljivosti je da će svi prisutni studenti moći ostaviti svoj životopis u sve popularnijoj BEST‐ovoj bazi životopisa http://cv.best.hr/

Ono što ovaj projekt čini drukčijim od ostalih je činjenica da ga organiziraju studenti za studente.

BEST Zagreb je neprofitna nepolitička volonterska studentska udruga osnovana 1989. godine koja okuplja studente tehničkih i tehnoloških studenata iz cijele Europe. BEST čine lokalne grupe na 81 sveučilištu iz gotovo 30 država. Cilj BEST‐a je učiniti studente međunarodno osvještenima kroz uključivanje u izazovne projekte kao što su stručni seminari, kulturne razmijene, treninzi, radionice i natjecanja.

Sve dodatne informacije možete dobiti na ovim stranicama.

11.03.2010. 18:45:12
Novi komentar
nužno
nužno