« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
1940. - 2011.

Preminula Ana Štefok, legenda zabavne glazbe

Ana Štefok, legenda hrvatske zabavne glazbe, preminula je u zagrebu u 71. godini, a ostati će zapamćena po mnogobrojnim hitovima iz 60-ih i 70-ih

Ana Štefok, YouTube screenshot
Više o

pjevačica

,

Ana Štefok

,

zabavna glazba

,

Hvala ti za ljubav

,

Listek

Hrvatska pjevačica Ana Štefok umrla je jučer u Zagrebu u 71. godini, izvijestila je danas Hrvatska glazbena unija (HGU), javlja Hina.

U dugogodišnjoj karijeri snimila je mnogobrojne pjesme i obrade stranih hitova, a njezina interpretacija i prekrasna boja glasa ostavili su velik trag u zabavnoj glazbi šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća. Pjesme koje su za nju skladali hrvatski autori slijedile su svjetske trendove popularne glazbe, poput "Hvala ti za ljubav", "Listek", "Balada", "Exodus" i "Doviđenja, sretan put", navodi HGU.

Ana Štefok rodila se 1940. godine u Zagrebu. Nastupala je na mnogim festivalima zabavne glazbe, a prvu pobjedu postigla je 1968. na sarajevskom festivalu "Vaš šlager sezone", na kojem je otpjevala pjesmu "Molitva" Kemala Montena i Sabina Varešanovića. Dvije godine poslije, 1970., pobijedila je na Opatijskome festivalu s pjesmom Alfija Kabilja "Želim malo nježnosti i ljubavi".

Godine 1989. potpuno se povukla s glezbene scene i prestala je nastupati.

04.11.2011. 14:54:05
Novi komentar
nužno
nužno