« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
BORIS MIKŠIĆ:

Premijerka uz blagoslov Sabora trguje hrvatskim teritorijem

Jedino je Crkva tračak razuma u sveopćoj borbi za vlast, poručio je Mikšić koji smatra da je u Hrvatskoj došlo vrijeme za radiklane promjene

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/Cropix)
Više o

predsjednički izbori

,

Boris Mikšić

,

arbitražni sporazum

Nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić odluku Hrvatskog sabora o davanju suglasnosti Hrvatskoj vladi za potpisivanje arbitražnog sporazuma smatra poražavajućom za hrvatsku budućnost i ocjenjuje da taj sporazum omogućava otvaranje novih problema u rješavanju teritorijalnih pitanja sa zemljama u hrvatskom okružju.

"Predsjednica hrvatske Vlade, s blagoslovom Sabora trguje hrvatskim teritorijem. Da nam je netko 1991. rekao da će se za 18 godina HDZ odricati hrvatskog mora, podmorja, prirodnih bogatstava, činilo bi nam se to potpuno nemogućim", navodi Mikšić u današnjem priopćenju u kojem naglašava da je očuvanje teritorijalnog integriteta prvi i osnovni cilj ove i bilo koje druge hrvatske Vlade.

Mikšić smatra da je u Hrvatskoj, u kojoj je prema njegovom mišljenju "jedino Crkva tračak razuma u sveopćoj borbi za vlast", "došlo vrijeme za radikalne promjene".

"Podupiranjem Sporazuma o arbitraži i vladajuća stranka i oporba dale su do znanja hrvatskoj javnosti na koji način oni namjeravaju voditi Hrvatsku", Boris Mikšić

"Gospodarstvo je u kolapsu, naprečac se sazivaju sjednice Vlade i Sabora na kojima se donose odluke poražavajuće za hrvatsku budućnost. Nadam se da su hrvatski građani ovaj put spremi zaustaviti ovaj put prema dnu. Trebaju nam novi lideri koji se mogu čvrsto postaviti prema situaciji u zemlji i prema EU", ocjenjuje Mikšić i poručuje kako će se, bude li izabran za hrvatskog predsjednika, snažno "boriti za očuvanje hrvatskog teritorijalnog integriteta".

"Niti jedna kap hrvatskog mora ne pripada našim susjedima i ovaj je sporazum otvaranje Pandorine kutije iz koje mogu izaći samo problemi u rješavanju teritorijalnih pitanja sa zemljama u hrvatskom okružju", upozorava Mikšić. (hina/metro-portal)

03.11.2009. 15:54:36
Novi komentar
nužno
nužno