« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
PLESNA SCENA

Premijera plesne predstave Metar 70 i nešto u Galeriji SC

Metar 70 i nešto - u izvedbi Ivane Pavlović u Galeriji SC, 26. veljače 2011. s početkom u 20h

Fotografija vijesti
Više o

Zagrebački plesni ansambl

,

Galerija SC

,

Andreja Široki

,

Iva Korenčić

,

Metar 70 i nešto

Andreja Široki i Iva Korenčić u koprodukciji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom premijerno će predstaviti svoj novi plesni projekt - Metar 70 i nešto - u izvedbi Ivane Pavlović u Galeriji SC, 26. veljače 2011. s početkom u 20h.

Pretpremijera je zakazana za 25. veljače u isto vrijeme na istom mjestu.

Metar 70 i nešto je priča o odrastanju koja predstavlja kaos odluka i čistoću njihovih posljedica. To je oda onim vremenima za koja nismo sigurni želimo li da definiraju metar 70 i nešto programirane osobnosti. Zato nam preostaje testiranje geometrijskih očekivanja pod pretpostavkom da je danas nemoguće šokirati, ali je možda moguće dirnuti ili barem prikazati ono nešto za što ste čuli, ali niste sigurni što je to.  

Koreografiju i ideju potpisuju Andreja Široki i Iva Korenčić. Izvodi Ivana Pavlović, a za kostime je zaslužna Emina Kušan.  

Andreja Široki - koreografkinja i plesačica, nakon samostalnih projekata Mojih 5 minuta slave i U traganju za izgubljenim vremenom, 2008. realizirala je svoj prvi cjelovečernji rad pod nazivom Kartografija u Gliptoteci HAZU, u suradnji s plesačicom Majom Marjančić i dramaturgom Sašom Božićem. 2010. realizira svoj drugi cjelovečernji rad Težišta. Metar 70 i nešto je njezin treći cjlovećernji rad. Članica je Zagrebačkog plesnog ansambla i osnivačica Centra za ples i umjetničko istraživanje. Surađivala je sa Studijem za suvremeni ples, Sodabergom, Plesnim solistima, llinktom, ZeKaeM-om, Kazalištem Gavella, Trešnja, Komedija, ZKL-om, Dječjim kazalištem Dubrava i drugima.

Iva Korenčić školovala se na školi suvremenog plesa Ane Maletić i SEAD-u/ Salzburg Experimental Academy of Dance. Kao autorica i plesačica surađuje na brojnim projektima koreografskog laboratorija Sodaberg (The Store, Forenzika i fuga za fascikl, The Book, Arijadna na Naxosu,...) te s Martinom Nevistić i umjetničkom organizacijom O.N.E. radi na multimedijalnim projektima na razmeđi plesa, instalacijske i video umjetnosti. Također je aktivna kao fotograf te izlaže u raznim galerijama, a njen je rad objavljivan i nagrađivan. Radi kao plesni pedagog u plesnom centru Tala te surađuje s Centrom za ples i umjetničko istraživanje.

Projekt je realiziran u suradnji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom i Galerijom SC te podržan od Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Sudionici predstave zahvaljuju na podršci: Marku Miliću, Maji Marjančić, Marjani Krajač, Martini Nevisitć, Vedrani Klepici, Zrinki Lukčec i Luki Čabo

21.02.2011. 12:33:19
Novi komentar
nužno
nužno