« Auto-moto
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci

Premijera novog Avea s trojim vratima u Ženevi

Redizajnirani Chevrolet debitira u Švicarskoj, a u prodaji je od lipnja

Aveo sada ima agresivniji izgled
Aveo sada ima agresivniji izgled
Više o

Chevrolet

,

Aveo

General Motor Europe velike nade ulaže u plasman Chevrolet Avea. Prodaja modela s petorim vratima počinje već u ožujku 2008., a prije toga će GM na autosalonu u Ženevi (počinje 4. ožujka) prezentirati novog, potpuno prerađenog Chevrolet Avea u hatchback verziji s trojim vratima.

Promjene su najviše uočljive na prednjem dijelu i valja priznati kako Aveo sada ima agresivniji oblik. Takav dojam stvara velika rešetka hladnjaka koja nalikuje onima s Audijevih modela. Ona je podijeljena u dva dijela, s time da ih razdvaja horizontalno postavljeni dio na kojem je veliki znak Chevroleta.

Duži i širiU odnosu na prethodnika, nova je inačica Avea duža i šira. Dužina mu je 3920 mm, širina 1680 mm, a međuosovinski razmak 2480 mm. Prodaja u Europi počinje u lipnju 2008. 

Svjetla su također nova i zakošena, što je postala uobičajena forma skoro svih proizvođača. Poklopac motora ima drukčiji izgled, a boljem vizualnom dojmu doprinose i novi odbojnici. Što se stražnjeg dijela tiče, na Aveu su postavljena nova svjetla kako bi ‘face lifting’ bio još uočljiviji. Sudeći prema službenim fotografijama, dizajneri GM-a su uspjeli u namjeri da novi Aveo naprave dinamičnijim i atraktivnijim, po uzoru na Epicu i vrlo traženu Captivu.

Uz postojeći 1,4-litarski benzinski motor, čija je snaga povećana na 101 KS, Aveo će biti u ponudi s novim, 1,2-litarskim benzincem koji maksimalno razvija 84 ‘konja’. Oba su motora, kažu iz GM Europe, ekonomičnija i manje troše. Doduše, to kažu svi kada lansiraju nove modele, tek će se na testovima kasnije vidjeti koliko goriva ‘piju’...

Kupci će moći uz jači motor dobiti i automatski mjenjač. Da bi postigli što bolju prodaju u Europi gdje je dizel itekako popularan, nekoliko mjeseci nakon početka prodaje modela s benzinskim agregatima će novi Aveo biti ponuđen i s malim, 1,5-litarskim dizelašem sa 3 cilindra.

Aveo inače ima obujam prtljažnika od 220 l. Kada se sklopi stražnje sjedalo, raste na 980 l. 

Piše: ŽS
13.02.2008. 21:42:49
Novi komentar
nužno
nužno