« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
NAJAVE

Premijera izvedbi suradničkog projekta

Izvedbeni tereni za afektivne klonove Marko Gutić Mižimakov u suradnji s Lanom Hosni, Sonjom Pregrad, Nikom Pećarinom te Acurata2 i LanAcurataG8, Svetlana3 i Ona6, MarQ8.1 i MitchG8

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

izvedbe

,

Marko Gutić Mižimakov

,

suradnički projekt

Izvedbeni tereni za afektivne klonove je izvedbeno-izložbeni projekt koji umjetnik Marko Gutić Mižimakov realizira u suradnji s kolegi/cama Lanom Hosni, Sonjom Pregrad i Nikom Pećarinom te klonovima Acurata2 i LalacurataG8, Svetlana3 i Ona6, MitchG8 i MarQ8.1.

Kustosica je Ana Dević/WHW, a izvedbe se događaju u Galeriji Nova (Teslina 7) 21., 22., 24., 25. i 26. svibnja 2021. od 18 - 20h. Zbog ograničenog broja posjetitelja za iste se potrebno potrebno prijaviti putem e-maila ana.kovacic.whw@gmail.com.

Projekt se bavi suodnosom tijela izvođačica i njihovih digitalnih inačica - klonova. Tematizirajući zajedništvo kroz igre razmjene među sudionicama, njihovim klonovima i publikom, procesuiraju se različiti aspekti suradnje u kontekstu umjetničke produkcije. Kreacija klonova, koji se razmatraju kao kopije, replike, surogati, duplikati, obraća se stvarnosti prekarnih uvjeta rada i izmorenosti. Potrebu da se dupliciramo kako bi udovoljili zahtjevima koje kapital stavlja na naše limitirane resurse 'kloniranje' pretvara u mogućnost za kultiviranje empatije. Specifičnost ove izvedbe je meditativna dugotrajnost sukladna procesima stvaranja i rastakanja kolektiviteta, pregovaranjima naših supostojanja u limitiranom prostoru galerije. U njezinu institucionalnu memoriju i simbolički status protagonisti se upisuju ne/materijalnim i prolaznim gestama: pogledom i dahom, pozicijama i konstelacijama njihovih tijela, kožom, treptanjem pixela, dodirima svjetla, zvuka i tijela. Imaginarij tih odnosa kroz institucionalni kontekst adresira aktualno zasićenje digitalnim okruženjem i sužavanjem te naposljetku gubljenjem dostupnih prostora socijalnosti. Izvedba u Galeriji Nova nastavlja se na seriju izvedbeno-suradničkih projekata koje je inicirao Marko Gutić Mižimakov.  

21.05.2021. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno