« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
otkazano putovanje

Predstavnik Viza toursa: "Potrošio sam vaše novce!"

Maturalno putovanje učenika XV. gimnazije otkazano je sinoć jer je oko 400.000 kuna netragom nestalo.

(mioc.hr)
Više o

prevara

,

MIOC

,

zagreb-info

,

maturalno putovanje

,

XV. gimnaziuja

Sinoć se u dvorani XV. gimnazije u Zagrebu održao roditeljski sastanak na kojem su trebali biti ugovoreni detalji devetodnevnog maturalnog putovanja u Tunis, čiji je početak planiran za četvrtak, 27. kolovoza. Kako su na putovanje trebali poći učenici čak šest razreda te škole, sastanku je prisustvovalo oko 160 roditelja, učenici, predstavnici škole na čelu s ravnateljicom prof. Veronikom Javor te predstavnik ugovaratelja putovanja, turističke agencije Viza tours. Direktorica agencije Vesna Šojat nije se pojavila.

Odmah na početku roditeljskog sastanka, ravnateljica je obavijestila roditelje kako agencija nije u mogućnosti podmiriti troškove organizatoru putovanja. Potom je pozvala predstavnike roditelja na razgovor s predstavnikom turističke agencije, gospodinom Šojatom, te zamolila da se pridruže pravnici među roditeljima, ako takvih ima.

Nakon pola sata, pojavili su se predstavnici organizatora, agencije Kompas, s kojima su roditelji raspravljali o uvjetima pod kojima bi se putovanje ipak moglo organizirati. Organizator je ustvrdio kako su spremni organizirati putovanje u roku od 24 sata ako na njihov račun sjedne iznos od 600.000 kuna, a za ostatak od 100.000 kuna spremni su prihvatiti bankovnu garanciju.

veronika_javor_cx_nm.gif
Veronika Javor, ravnateljica XV. gimnazije

Tih je 700.000 kuna ugovaratelj dužan uplatiti organizatoru, međutim, predstavnik agencije izjavio je kako mu nedostaje 400.000. Na roditeljski upit što se s tom svotom dogodilo, odgovorio je da je potrošena na plaće, doprinose i ostale troškove poslovanja agencije.

Cijena putovanja iznosila je 5.020 kuna po učeniku, a roditelji su agenciji Viza tours ukupno uplatili gotovo milijun kuna.

Kao odgovor na roditeljske provokacije, gospodin Šojat je u jednom trenutku oteo govorniku mikrofon te uzviknuo "Ja sam vaše novce potrošio i vaših novaca nema!". Tada se nekoliko roditelja sjurilo s tribina i krenulo prema gospodinu Šojatu. Atmosfera je bila na rubu incidenta, ali je izbjegnut fizički obračun.

Nakon sat i pol žučnih rasprava, jedan je predstavnik roditelja, po struci pravnik, predložio da se sastanak ponovno održi u petak, 28. kolovoza u 18h na istome mjestu kako bi se iznašlo rješenje.

Piše: S.B./metro-portal
25.08.2009. 20:57:39
Novi komentar
nužno
nužno