« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
LOBORIKE

Predstavljena prva hrvatska profesionalna biciklistička ekipa

Deset vrhunskih biciklista mogli bi na "Giro d'Italia" kroz dvije godine.

(Drago Sopta, CROPIX)
Više o

biciklizam

,

Eugen Pleško

,

Srečko Glivar

,

Luciano Valčić

,

Hrvoje Miholjević

,

Radoslav Rogina

,

Tomislav Dančulović

,

Kristijan Đurasek

,

Massimo Demarin

,

Emanuel Kišerlovski

,

David Demanuele

,

Darko Blažević

,

Zvonimir Pokupec

,

Dean Podgornik

,

Vid Ogris

,

Loborike

,

Dean Vitasović

,

Hrvatski biciklistički savez

,

Limes tour

,

Ozren Mueller

,

Kroz Tursku

"Imamo razloga vjerovati da hrvatski biciklisti mogu još ugodnije iznenaditi međunarodnu sportsku javnosti i to upravo na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., zašto ne i odličjem", kazao je izbornik hrvatske biciklističke reprezentacije Eugen Pleško na konferenciji za novinare održane u sjedištu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog biciklističkog saveza, a povodom predstavljanja prve hrvatske profesionalne biciklističke ekipe, Loborike.

Među desetoricom mladih vrhunskih biciklista koje će trenirati Slovenac Srečko Glivar i Luciano Valčić su i Hrvoje Miholjević, višestruki prvak Hrvatske i mlađi brat najpoznatijeg našeg vozača Vladimira Miholjevića, pa Radoslav Rogina koji je bio odličan 25. na OI u Pekingu prošle godine, a tu su još Tomislav Dančulović i Kristijan Đurasek koji će ove godine nastupiti na Mediteranskim igrama u Pescari, te Massimo Demarin, Emanuel Kišerlovski, David Demanuele, Darko Blažević, Zvonimir Pokupec, te Slovenci Dean Podgornik i Vid Ogris.

Ekipu Loborike od 12. do 19. ovog mjeseca očekuje nastup na utrci "Kroz Tursku" koja je posljednjih godina svojim dobrim terminom u kalendaru privukla veliki broj vrhunskih svjetskih momčadi, a bit će to ujedno i prva prilika za predstavljanje široj europskoj publici, jer će po dva sata svake od etapa biti u izravnom prijenosu u brojim zemljama.

Direktor Loborike Dean Vitasović, koja ove sezone ima status kontinentalne ekipe, optimistično najavljuje kako bi njegova momčad već za dvije godine mogla nastupiti na drugoj najvećoj utrci na svijetu, "Giro d'Italia". No, za takvo što potrebni su im odlični rezultati u skorašnjim utrkama.

I dok najozbiljnije planiraju nastupe na narednim velikim multisportskim priredbama, Hrvatski biciklistički savez i njegovi partneri predstavili su, kako je kazao glasnogovornik HBS-a Ozren Mueller, projekt po kojemu bi Istra trebala postati međunarodni biciklistički kamp. Bio bi to spoj sporta i turizma, a korak ka tom cilju je i organizacija prvog maratona kroz Istru za rekreativce, "Limes toura" koji će se održati u nedjelju 19. travnja sa startom u Vrsaru. (hina/metro-portal)

03.04.2009. 22:57:08
Novi komentar
nužno
nužno