« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
PRITISAK PROSVJEDNIKA?

Predsjednik ruske Dume dao ostavku

Predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta Dume, Boris Grizlov, odlučio je dati ostavku pod izlikom da nije korektno da dva mandata zaredom vodi parlament

Duma
Duma (Wikipedia)
Više o

Rusija

,

Vladimir Putin

,

ostavka

,

Duma

,

Jedinstvena Rusija

,

Boris Grizlov

Boris Grizlov, predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta Dume i suradnik premijera Vladimira Putina, najavio je u srijedu ostavku, dok se umnažaju optužbe i prosvjedi zbog navodnih nepravilnosti na parlamentarnih izborima 4. prosinca, javlja Hina.

"Odlučio sam odustati od mandata u parlamentu", rekao je Grizlov, jedan od čelnika Putinove vladajuće stranke Jedinstvena Rusija. Ta je stranka 4. prosinca pobijedila s 49 posto glasova.

Grizlov je ostavku obrazložio ocjenom da "nije korektno dva mandata zaredom biti predsjednik Dume".

Prije nego je 2003. postao predsjednik Dume, Grizlov je bio ministar unutranjih poslova.

Najavio je da će "nastaviti voditi vrhovno vijeće stranke Jedinstvena Rusija i raditi ondje gdje to odredi" predsjednik Dmitrij Medvedev.

Ostavka je objavljena u vrijeme ozbiljnih optužbi zbog izborne prijevare, što je prvi pokret tako velikih razmjera protiv Putinova režima. U subotu je oporba u Moskvi okupila od 50.000 do 80.000 prosvjednika protiv izborne prijevare.

Promatrači Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) ocijenili su da je na izborima bilo ozbiljnih pokazatelja o namještanju rezultata.

14.12.2011. 13:25:04
Novi komentar
nužno
nužno