« Rukomet
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE

Predsjednik Makedonije odlikovao rukometaše

Gjorge Ivanov, predsjednik Makedonije, odlikovao je rukometaše medaljama za zasluge jer su osvojenim petim mjestom na EURU osigurali olimpijske kvalifikacije

Fotografija vijesti
Više o

rukomet

,

Makedonija

,

EP u rukometu

,

odlikovanje

,

Gjorge Ivanov

,

Kiro Lazarov

Predsjednik Makedonije Gjorge Ivanov odlikovao je makedonske rukometaše medaljama za zasluge nakon što su Kiro Lazarov i društvo osvojili peto mjesto na EURU i osigurali olimpijske kvalifikacije, javlja Hina.

Makedonci su pobjedom nad Slovenijom (28:27) u Beogradu stekli priliku da postanu prva makedonska ekipa koja će nastupiti na Olimpijskim igrama. U Makedoniji se sprema slično slavlje kao i prilikom dočeka košarkaša, koji su bili četvrti na Europskom prvenstvu u Litvi. Rukometaše će najprije dočekati na granici, a potom slijedi vekiko slavlje u središtu Skopja. Makedonci su posebno ponosni na Kirila Lazarova koji je postao najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava, a već otprije, sa SP-a u Hrvatskoj 2009, nosi naslov najboljeg strijelca u povijesti svjetskih smotri.

Jedna od vladinih agencija dodijelila je svakom od igrača dvogodišnju stipendiju u iznosu od 10.000 eura, a izborniku Zvonku Šundovskom nagradu od 4000 eura.

28.01.2012. 12:11:22
Novi komentar
nužno
nužno