« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci

Pravo na grad i Zelena akcija protiv Bandića i Horvatinčića

Organizatori sutrašnjeg skupa pozivaju građane da ponesu lonce i bubnjeve radi stvaranja buke

Umjesto pješačke zone, u Varšavskoj će biti ulaz u garažu
Umjesto pješačke zone, u Varšavskoj će biti ulaz u garažu (Tabaković)
Više o

Cvjetni trg

,

Pravo na grad

,

Zelena akcija

Sutra se u 11 sati u Varšavskoj ulici ispred kina Europe održava prosvjed protiv izglasavanja Detaljnog plana uređenja bloka na Cvjetnom trgu kojim bi se omogućila izgradnja trgovačko-poslovno-stambenog kompleksa s garažom.

”Ni u jednom trenutku ne dvojim da ono što radimo nije u interesu grada Zagreba i tako će biti.”

Milan Bandić
gradonačelnik
Organizatori skupa, Pravo na grad i Zelena akcija apeliraju na zastupnike u Gradskoj skupštini da ne glasuju za taj prijedlog jer mu se protivi 54.500 građana, neovisna struka i najšira javnost. U svom proglasu dodaju kako ‘gradska vlast i investitor vode kampanju obmanjivanja javnosti tvrdnjama kako je sada riječ o smanjenom projektu, dok on i dalje sadržava sve, od prije poznate elemente - preveliku količinu nove izgradnje, šest etaža podzemne garaže, rušenje povijesnih zgrada, te uzimanje dijela pješačke zone u Varšavskoj’.

Predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac stoga predlaže da se zastupnicima na Skupštini 31. siječnja pokaže maketa kako bi mogli vidjeti što se u planu mijenja.

”SDP-ov gradonačelnik pogoduje kapitalu sumnjivog porijekla čega bi se postidio i najradikalniji američki libertarijanac!” 

Zoran Oštrić
glavni tajnik Zelene liste
Gradonačelnik Bandić poručio je prosvjednicima da treba poštivati proceduru i zakone. - Neka svatko radi svoj posao. Pravo je ljudi i da prosvjeduju, dodao je.

Ipak, predsjednici Zelene liste Vlasti Toth, koja je također pozvala građane da se pridruže prosvjedu, upućene su anonimne prijetnje ispisane na dopisnici i ubačene u poštanski sandučić, adresirano na ime ‘Govno Zeleni Vlasta Toth’. Samozvani ‘lovci i ratnici’ prijete da će napasti prosvjednike bombama tzv. ‘kinder jajima’, i nagaznim minama tzv. ‘paštetama’.

Teodor Celakoski iz Prava na grad kaže: - Nama još nitko nije prijetio. Vjerujem da netko manipulira Zelenom listom, čega oni nisu ni svjesni. Nekome je očito stalo da se ljude zastraši kako bi na prosvjed došlo što manje ljudi. 

Piše: DM
25.01.2008. 01:06:37
Novi komentar
nužno
nužno