« Hi-tech
objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana
FOTKE

Prava alternativa slikama s vjenčanja

Gdje su nestale savršene vjenčane fotografije: Četvrtina Europljana razočarana svojim slikama velikog dana, pronašli smo alternativu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HONOR)
Više o

HONOR 200 Pro

,

fotografije vjenčanja

Prema novom istraživanju, 25 % Europljana priznaje da nisu zadovoljni fotografijama s vlastitog vjenčanja. Zbog ovog rastućeg nepovjerenja prema tradicionalnoj vjenčanoj fotografiji, sve više parova odlučuje se za alternativne pristupe, uključujući korištenje pametnih telefona za dokumentiranje svog velikog dana.

U doba digitalizacije i društvenih mreža, 29 % parova odlučuje se za vjenčanje bez službenog fotografa, dok više od trećine (36 %) povjerava ovu važnu ulogu prijateljima vještim u korištenju pametnih telefona.

Podaci također otkrivaju da je pretraživanje pojma "fotograf vjenčanja" u stalnom padu posljednjih deset godina, dok 46 % ispitanika preferira fleksibilnost i kreativnost koju omogućuju pametni telefoni.

Ovaj novi trend prati i rast popularnosti korištenja web stranica i hashtagova za prikupljanje najboljih snimaka gostiju, što je postala praksa za gotovo 39% Europljana. Štoviše, 29 % parova razmatra mogućnost oslanjanja isključivo na fotografije snimljene od strane gostiju, dok bi 31 % organiziralo natječaj za najbolju fotografiju među uzvanicima.

Istraživanje, naručeno od strane HONOR-a, globalnog proizvođača pametnih telefona, pokazuje koliko se mijenjaju preferencije parova kada je riječ o vjenčanoj fotografiji. HONOR-ova nova serija pametnih telefona HONOR 200 i HONOR 200 Pro nudi napredne značajke, uključujući AI Eraser, koji korisnicima omogućuje uklanjanje nepoželjnih objekata iz pozadine za čišće i ljepše fotografije.

Lauren Prichard, kreatorica sadržaja za vjenčanja u Social Brides Clubu, komentirala je rezultate istraživanja: „Stvaranje sadržaja za vjenčanja postalo je veliki dio industrije vjenčanja. Ogromna prednost snimanja pametnim telefonom je to što se sadržaj može isporučiti u roku od 24 sata, što znači da parovi mogu odmah proživjeti svoj dan vjenčanja i odmah ga podijeliti na društvenim mrežama. Uvijek će biti mjesta za profesionalnu fotografiju i videosnimku vjenčanja, ali isporuka galerija može potrajati i do šest mjeseci, pa je izrada sadržaja za vjenčanje savršen dodatak tome."

"Snimljen sadržaj iza scene pametnim telefonom je siroviji i prirodniji način bilježenja uspomena na vjenčanje. S obzirom na toliko mnogo događaja, za većinu parova važno je imati što više uspomena. Svaki događaj kojem prisustvujemo bilježimo fotografijama i videozapisima na našem telefonu, pa angažiranje kreatora sadržaja za vaš poseban dan znači da nećete ništa propustiti. Neki parovi koriste QR kodove u cijelom prostoru kako bi potaknuli goste da učitaju svoje fotografije putem poveznice ili čak koriste aplikacije koje se ponašaju kao jednokratni digitalni fotoaparat."

Kako bi pomogla gostima da snime najbolje portretne fotografije na vjenčanjima u budućnosti, Lauren je također podijelila nekoliko savjeta za postizanje savršene fotografije na pametnom telefonu:

  1. Očistite leću: Ovo je česta pogreška. Uvijek uzmite malu krpu za naočale od mikrovlakana ili maramicu za leće kako biste bili sigurni da je vaša leća čista. Ako nemate ništa pri ruci, brzo obrišite leću o odjeću. Prljave leće fotoaparata uzrokuju mutnost fotografija i to se ne može popraviti. Želimo čist i svjež izgled, uvijek.

  2. Pametno odaberite pozadinu: Izbjegavajte pretrpana područja za svoje fotografije i neka vaši subjekti poziraju negdje gdje se vidi prekrasna lokacija koju je par odabrao. Za iskrenije snimke u kojima imate manje kontrole, upotreba AI alata za brisanje neželjenih objekata iz pozadine može rezultirati boljom fotografijom.

  3. Izbjegavajte pozadinsko osvjetljenje: Nikada ne postavljajte subjekte ispred prozora sa svjetlom iza njih jer to uzrokuje preeksponiranje slika. Neka subjekti uvijek budu okrenuti prema prozoru kako bi im svjetlost padala u lice.

  4. Iskoristite sunce u svoju korist: Mnogi fotografi radije snimaju u hladu za sunčanih dana jer je to laskavije za portrete. Međutim, kada se radi o snimanju fotografija pametnim telefonom, izravna sunčeva svjetlost je idealna. Snimamo mnoga odredišna vjenčanja diljem Europe pa smo naučili koristiti sunce u svoju korist.

  5. Napravite nekoliko opcija: Nikada nemojte snimiti samo jednu fotografiju. Moderni pametni telefoni mogu snimiti veliki broj fotografija u kratkom vremenu, što vam omogućuje da odaberete najbolju. Značajka poboljšanja grupne fotografije također će pomoći prepoznati zatvorene oči i ispraviti ih.

HONOR 200 serija postavlja nove standarde u portretnoj fotografiji, čineći vaše vjenčane fotografije savršenima kao da su snimljene u profesionalnom foto studiju. Zahvaljujući naprednoj umjetnoj inteligenciji, HONOR 200 omogućava kreiranje besprijekornih vjenčanih portreta koji će vas oduševiti i zauvijek sačuvati najvažnije trenutke vašeg života. Bez obzira na uvjete, HONOR 200 serija jamči nevjerojatne fotografije, osiguravajući da vaš vjenčani album bude onakav kakav ste oduvijek željeli.

Dostupnost

Cjelokupna HONOR 200 serija dostupna je u prodaji kod HONOR prodajnih partnera. HONOR 200 Pro dolazi u crnoj i mjesečevo bijeloj boji, dok je HONOR 200 dostupan u smaragdnoj zelenoj i crnoj, a HONOR 200 Lite u ponoćno crnoj i tirkiznoj boji. 

14.08.2024. 10:29:00
Novi komentar
nužno
nužno