« Iza ogledala
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
PORUKA?

Pozdrav sumerskog boga u krugovima u žitu

Fascinantni krugovi u žitu u talijanskom Poirinu sadrže poruku u ASCII kodu? Što sadrže oni na brdu Svinjarice kod Koprivnice?

Poruka u jednostavnom ASCII kodu
Poruka u jednostavnom ASCII kodu (CropCircleConnector)
Više o

krugovi u žitu

,

Poirino

,

poruke izvanzemaljaca

,

Enki

,

Ea

,

sumerska mitologija

,

brdo svinjarice

Mali talijanski gradić Poirino već godinama izaziva pozornost zbog dvije stvari - neobičnih formacija krugova u žitu i blizine Torina u kojem je pohranjeno čuveno Torinsko platno oko kojeg se i dalje vode bitke povjesničara i teoretičara zavjera. Da li je na njemu otisak tijela Isusa nakon što je skinut s križa ili templara Jacquesa de Molaya, za ovu priču možda i nije previše bitno.

No, krugovi u žitu koji su se pojavili 20. lipnja ove godine definitivno predstavljaju novost u moru takvih pojava. Engleski su obično bitno kompliciraniji, s godinama sve veći i zagonetniji, a na ovima koji se pojavljuju oko Poirina izgleda kao da se netko potrudio komunicirati na nešto jasniji način.

Sedmokraka zvijezda uokvirena uobičajenim ornamentima ovoga puta ima jasnu poruku u sebi, ako poznajete ASCII kod. Kad se dekodiraju crte koje izlaze između krakova vanjske zvijezde, dobivaju se imena sumerskog boga Enki Ea, kralja Zemlje, Boga vode, stvaratelja ljudi, prema tumačenju George Constanze na Circle Chasers Facebook stranici.

Inače, Enki je prema sumerskim zapisima odlučio stvoriti ljude od blata i krvi kako bi služili bogovima. Njegov tajni broj je 40, a povezuje ga se s konstelacijom zvijezda poznatom kao Veliki Pegazov kvadrat, a Ea je bilo Enkijevo ime u akadskoj i babilonskoj mitologiji.  

U Hrvatskoj na brdu Svinjarice kod Koprivnice također su pronađeni krugovi u žitu za koje mještani tvrde da su neobjašnjivog porijekla - jedni da ondje plešu vile, a drugi da su se spustili svemirci. 

02.07.2011. 12:23:46
Novi komentar
nužno
nužno