« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Povratak kući nakon terora

Scijentolozi na Sardiniji držali Francuskinju zatvorenu protiv njezine volje

Najpoznatiji scijentološki celebrity par su Tom Cruise i Katie Holmes
Najpoznatiji scijentološki celebrity par su Tom Cruise i Katie Holmes
Više o

scijentološka crkva

,

Sardinija

Francuskinja koju su na Sardiniji prisilno zadržali pripadnici Scijentološke crkve, a koncem siječnja oslobodila talijanska policija, ‘uskoro će se vratiti kući’, izvijestili su francuski diplomatski izvori u Rimu.

Hrpa smeća

- Francuski konzulat u Rimu prati događaj od samog početka, u tijesnoj suradnji s talijanskim vlastima, a Martine Boublil će se uskoro vratiti u Francusku’, izjavili su izvori. Policija u Nuoru, na istoku Sardinije, koja je oslobodila 48-godišnju Francuskinju zatvorenu u lošim higijenskim uvjetima, dodaje da je Boublil ‘još u bolnici, ali će idućeg tjedna napustiti Sardiniju’.

Loši uvjetiPolicija u Nuoru, koja je oslobodila 48-godišnju Francuskinju zatvorenu u lošim higijenskim uvjetima, kaže da je Martine Boublil ‘još uvijek u bolnici, ali će idućeg tjedna napustiti Sardiniju’. 

Policijska uprava u Nuoru primila je telefonsku dojavu da se iz seoske kuće na gori Ortobene, pokraj Nuora, čuju pozivi u pomoć. Tragom dojave, policija je 21. siječnja pronašla prestrašenu Martine Boublil, sestru Claude Boublil, ugledne pripadnice Scijentološke crkve u Francuskoj, zatvorenu u smrdljivoj sobi zatrpanoj  hrpom smeća, polugolu, na starom madracu punom uši, kako navodi tamošnja policija.

Policija je tada uhitila četvero Francuza, jednu ženu i trojicu muškaraca koji su se predstavili kao pripadnici Scijentološke crkve, pod sumnjom da su zadržali Martine Boublil protiv njezine volje, objavio je tada glasnogovornik tamošnje policijske uprave. Te su četiri osobe prije deset dana puštene na slobodu i vratile su se u Francusku, dodaju isti izvori. (hina)

02.03.2008. 22:38:37
Novi komentar
nužno
nužno