« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
NOVOSTI

Povoljan hibrid - ASUS Transformer Book T100

Dobre performanse, visoka funkcionalnost i mala potrošnja neke su od najbitnijih karakteristika uređaja T100

Sjajno hibridno računalo
Sjajno hibridno računalo (Asus)
Više o

cijena

,

ASUS Transformer Book T100

,

tehničke karakteristike

,

hibridna računala

Kompromis između dva popularna koncepta, laptopa i tableta u novije vrijeme čine hibridni uređaji. Visoka mobilnost, mala potrošnja, kvaliteta izrade i mogućnost transformacije su neki od glavnih razloga koji korisnike tradicionalnih laptopa preusmjeravaju na novi trend 2u1. Pri njihovoj kupnji trebalo bi obratiti pažnju na način prelaska iz jednog u drugi režim rada kao i na funkcionalnost tableta.

Jedan od reprezentativnijih predstavnika ove kategorije uređaja je ASUS Transformer Book T100, kako zbog odvojivog zaslona koji dolazi u 10-inčnoj formi tako i zbog konkurentne cijene od 2.999 kuna.

Dodatnoj uštedi doprinosi činjenica da Asus TransformerBook T100 dolazi s predinstaliranim Windows 8.1 operativnim sustavom i Office Home & Student 2013 softverom koji je prilično skup kada se kupuje posebno. Spada među najlakše prijenosnike na svijetu jer teži samo 1,07 kg. Upola je težak odvojivi 10-inčni tablet, a promjena iz laptop režima je vrlo jednostavna i obavlja se povlačenjem samo jedne tipke.

Osim malog broja low-end modela, hibridi se odlikuju izuzetno dobrom kvalitetom izrade što je slučaj i kod modela T100. Odličan IPS zaslon s velikim kutovima vidljivosti i živopisnim bojama dolazi s dijagonalom od 10,1 inča i rezolucijom 1366x768 piksela. Uz multi-touch podršku, zaslon odlično reagira na dodir pa je moguće iskoristiti sve prednosti novog Windows sučelja.

Kada je riječ o performansama, ono što Transformer Book T100 razlikuje od konkurencije je činjenica da je riječ o prvom proizvodu sa Intel Bay Trail platformom koja pokreće nove snažne i energetski učinkovite 2-u-1 tablete i ostale mobilne uređaje. Tako je ovaj model pomirio visoke performanse i malu potrošnju koja sa sobom povlači i malo zagrijavanje. ASUS Transformer Book T100 je dostupan u dvije verzije, s 32 i 64 GB memorije za pohranu podataka, a uz impresivnih 11 sati bez dopunjavanja, možete zaboraviti na utičnicu.

Koncept hibrida je vrlo interesantan jer korisnik dobiva i laptop i tablet u istom uređaju. Ono što je prednost Transformer Book T100 uređaja je visoka funkcionalnost kojoj doprinosi mogućnost potpunog odvajanja tableta od dock tipkovnice, za razliku od koncepta "prevrtanja" zaslona koji nude drugi proizvođači.

17.05.2014. 12:49:00
Novi komentar
nužno
nužno