« Kultura
objavljeno prije 9 godina
USPOMENA NA LEGENDU

Povez za oko Johna Waynea iz filma True Grit na dražbi

Ethan Wayne, jedan od Wayneovih sinova i predsjednik obiteljske tvrtke John Wayne Enterprises, rekao je da nakon očeve smrti 1979. obitelj nikad nije pregledala privatne predmete

John Wayne s povezom za oko
John Wayne s povezom za oko (Wikipedia)
Više o

dražba

,

John Wayne

,

True Grit

,

Čovjek zvan hrabrost film

Slavni povez za oko Johna Waynea iz filma Čovjek zvan Hrabrost ('True Grit') iz 1969. te Wayneov Zlatni globus za ulogu pijanog američkog šerifa Roostera Cogburna prodat će se na dražbi, objavila je u utorak dražbovna kuća Heritage Auctions.

Na dražbi od 3. do 6. listopada u Los Angelesu bit će i Wayneove kaubojske čizme i šeširi, vozačka dozvola, putovnica i kartica American Express, te primjerak scenarija s Wayneovim vlastoručnim bilješkama.

Ethan Wayne, jedan od Wayneovih sinova i predsjednik obiteljske tvrtke John Wayne Enterprises, rekao je da nakon očeve smrti 1979. obitelj nikad nije pregledala privatne predmete koji su donedavno bili uskladišteni.

"Upitali smo se kako najbolje iskoristiti te predmete", rekao je Ethan Wayne za Reuters. "Muzeji već imaju posebne predmete poput njegovih umjetnina. Kad je otac umro, nama je bilo dopušteno uzeti neke predmete od sentimentalne vrijednosti. Dakle, muzeji su namireni i mi smo namireni. Tko je sljedeći? Obožavatelji", rekao je.

Ethan misli da bi se njegov otac složio s dražbom jer su tom oskarovcu obožavatelji bili jednako važni kao i obitelj.

06.04.2011. 15:50:00
Novi komentar
nužno
nužno