« Hrvatska
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
POTRES

Potres probudio Zagrepčane

Epicentar potresa bio je na 50 kilometara jugoistočno od Zagreba i 13 kilometara jugozapadno od Siska, na dubini od 2 kilometra.

Potres nas je probudio...
Potres nas je probudio... (Arhiva)
Više o

Zagreb

,

potres

,

5.1

Potres jačine 5.0, prema posljednjim mjerenjima, pogodio je šire zagrebačko područje, 13 km jugozapadno od  Siska.

Jutros, 28. prosinca 2020. godine u 06 sati i 28 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 5.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII stupnja EMS ljestvice.

Prema prvim vijestima, štete ima u Glini Petrinji gdje se srušila žbuka sa starih zgrada, a ljudski životi nisu bili ugroženi.

Epicentar potresa bio je na 50 kilometara jugoistočno od Zagreba i 13 kilometaara jugozapadno od Siska, na dubini od 2 kilometra.

Nešto prije sedam sati oglasila se Seizmološka služba. Oni su objavili svoju procjenu koja je nešto niža od prvotne, kažu da je potres bio snage 5.0 po Richteru. 

Upravo je udario novi koji je trajao desetak sekundi, čekamo brojke.... upravo je stigla vijest sa stranice EMCR da je drugi potres bio jačine 4.7, a odmah nakon jedan od 4.1., po intenzitetu su bili VII i VI stupnja EMS ljestvice.

28.12.2020. 06:42:07
Novi komentar
nužno
nužno