« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
STJEPAN MESIĆ:

Postoji opasnost da predsjednik bude meta

VIDEO - Predsjednik Mesić komentirao je pripremu smjene na Pantovčaku i Josipovićevu najavu obračuna s obavještajnim podzemljem

(Infopunkt/Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

Stjepan Mesić

,

Ivo Josipović

,

obavještajno podzemlje

,

smjena predsjednika

,

predsjedničko osiguranje

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić danas je posjetio Središte za sigurnosnu suradnju, vojarnu Vitez Damir Martić u Rakitju.

Nakon ceremonijalnog dijela posjete predsjednik Mesić je novinare izvijestio o tijeku priprema za predsjedničku smjenu na Pantovčaku.

Mesić se osvrnuo na činjenicu da će biti prvi hrvatski vođa koji će otići u mirovinu, prokomentirao je suradnju predsjednika i Vlade te odgovorio na pitanja o osiguranju i prijetnji koju predstavlja "obavještajno parapodzemlje" koje, prema njegovim riječima, postoji u svakoj zemlji pa niti Hrvatska nije izuzetak.

"Ovo je prvi put da jedan poglavar Hrvatske odlazi u mirovinu. Dosad su svi bili ili dekapitirani ili su otišli na neki drugi način, ja sam prvi bivši predsjednik Hrvatske“, rekao je predsjednik Mesić.

Ivo Josipović je najavio da će se pozabaviti "obavještajnim parapodzemljem" u Hrvatskoj. Mesić smatra da podzemlje postoji u svakoj zemlji pa tako i u Hrvatskoj i dodao da postoje službe koje ga trebaju detektirati i "spustiti na zemlju“.

"Josipoviću nije lako, ljudi nisu navikli da im se prati svaki korak, ali postoji opasnost da predsjednik bude meta, ne nužno terorista, nego i raznih bolesnika. Moje osiguranje nije se mijenjalo od 1991., dobro je da se novi predsjednik konzultira sa MUP-om u vezi izbora osiguranja“, komentirao je Mesić Josipovićevo odbijanje policijskog osiguranja koje mu je poslano iz  MUP-a.

Također, novi predsjednik češće će sazivati tematske sjednice Vlade i zatražiti formiranje registra branitelja.

"I ja sam sazivao sjednice Vlade samo ih je druga strana odgađala, a ja sjednicu mogu samo predložiti“, rekao je i dodao da smatra kako će se registar branitelja sada lakše realizirati jer na drugoj strani postoji volja za tim.

Na pitanje treba li Hrvatska povući tužbu protiv Srbije za genocid, Mesić je odgovorio: "To je pitanje koje rješava sud, mi smo tužbu pokrenuli pa neka se ona i dovrši“.

(Infopunkt/metro-portal)

12.01.2010. 14:00:21
Novi komentar
nužno
nužno