« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
HŽ rošade

Postavljen novi predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture

Branimir Jerneić razrješava se dužnosti državnog tajnika za željeznički promet te postaje predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (arhiva)
Više o

,

HŽ Holding

,

HŽ Infrastruktura

,

Branimir Jerneić

,

razrješenje državnog tajnika

,

predsjednik Uprave HŽ

Na prijedlog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete Branimir Jerneić, dosadašnji državni tajnik za željeznički promet, bit će novi predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture, priopćenio je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nakon sutrašnje sjednice Vlade, kada će Jerneić biti razriješen s mjesta državnog tajnika, slijedi njegovo imenovanje na čelno mjesto u HŽ Infrastrukturi, tvrtci u sastavu HŽ Holdinga. Ostala dva člana Uprave HŽ Infrastrukture na prijedlog Branimira Jerneića bit će imenovani do kraja tjedna.

Branimir Jerneić (1977.), diplomirao je 2002. na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, željeznički smjer i smjer pošta i telekomunikacije i upisan je na doktorski studij, dobitnik je rektorske nagrade. Od 2004. radi u Ministarstvu gdje je vodio usklađivanje više propisa s europskim zakonodavstvom, sudjelovao u pripremama za osnivanje agencija za željeznički promet i za sigurnost željezničkog prometa, u izradi Nacionalnog programa željezničke infrastrukture 2008.-2012. te u procesu podjele HŽ-a na četiri samostalna trgovačka društva (HŽ Infrastruktura, HŽ Putnički prijevoz, HŽ Cargo, HŽ Vuča vlakova), navodi se među ostalim u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Marina Halužan.

Izvor: Hina

29.07.2009. 19:32:19
Novi komentar
nužno
nužno