« Život
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
ZNANJE IMANJE

Poslovi u kojima vam najbolje koriste strani jezici

Najbolje je zanimanje do kojeg se može doći poznavanjem stranog jezika prevođenje za tvrtke koje proizvode videoigrice, pokazalo je istraživanje

Evo zašto je dobro znati jezike ...
Evo zašto je dobro znati jezike ... (FreeDigitalPhotos)
Više o

strani jezici

,

zanimanja

,

učenje stranih jezika

Poznavanje stranog jezika može dobro doći u mnogim zanimanjima, no najviše koristi donosi u bavljenju medijima i filmom, u bankarstvu, turizmu, putničkim servisima, socijalnim službama, zdravstvenim poslovima, školstvu te u još mnogim sektorima.

Najbolje je zanimanje do kojeg se može doći poznavanjem stranog jezika prevođenje za tvrtke koje proizvode videoigrice, poput Nintenda. 

Drugo je najbolje zanimanje specijalist za brandove, djelatnost koju cijene velike korporacije poput Googlea zbog komunikacije sa stranim tržištima. Kao treće atraktivno zanimanje spomenut je community representative.

Nadalje, strani jezik uvelike pomaže stjuardesama, koje će se lako zaposliti u nekoj aviokompaniji ako znaju neki dodatni jezik. Poznavanje jezika bitno je i u neprofitnim internacionalnim organizacijama, u kojima je primjerice poznavanje španjolskog bitno kako bi se moglo komunicirati s ljudima kojima se pomaže. 

Analitičarima u međunarodnom bankarstvu isto je važno poznavanje jezika jer trebaju pregovarati s inozemnim tvrtkama i dogovarati nove poslove.

Iako se njihov posao ne svodi na komuniciranje, fotografi također trebaju znati više jezika, kako bi mogli komunicirati s ljudima u čijoj se državi nalaze. Strani jezik važan je i za osobe koje se bave modom, za osobe koje rade na zapošljavanju novih osoba u međunarodnim tvrtkama te novinarima koji rade kao strani dopisnici.

30.04.2016. 17:11:47
Novi komentar
nužno
nužno